Nieuwsuur: Wat betekent hoge immigratie? & Steeds meer boeren emigreren gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Wat betekent hoge immigratie? & Steeds meer boeren emigreren gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-10-27 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Dit zijn de Nieuwsuur-onderwerpen van donderdag 27 oktober:

  • Gevolgen van de gestegen immigratie - De Nederlandse bevolking is in de eerste negen maanden van dit jaar fors gegroeid, met zo'n 191.000 inwoners. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek. Begin deze maand telde Nederland bijna 17,8 miljoen inwoners. Te gast is: Helga de Valk, hoogleraar Migratie aan de Rijksuniversiteit Groningen én lid van de Staatscommissie Demografische ontwikkelingen 2050.

  • Verlaten boeren massaal Nederland? - Het aantal Nederlandse boeren dat wil emigreren stijgt. De stikstofcrisis, toenemende wet- en regelgeving, hoge grondprijzen en lage opbrengsten, allemaal redenen voor boeren om over de grens te kijken. Dat merken ook bedrijven die boeren helpen met emigreren.

  • Grote zorgen over energievoorziening Oekraïne - Energievoorzieningen in Oekraïne hebben al wekenlang te lijden onder bombardementen door Rusland. Dat leidt in het hele land tot tekorten aan elektriciteit en gas. Volgens president Volodymyr Zelensky is zeker een derde van de elektriciteitscentrales in zijn land vernietigd door Russische aanvallen. Het nationale gasbedrijf verwacht niet genoeg gas te hebben om alle huishoudens tijdens de winter van gas te kunnen voorzien

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws