Nieuwsuur: problemen met prijsplafond gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: problemen met prijsplafond gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-11-04 21:30:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: problemen met prijsplafond Seizoen 2022 - Aflevering 299 van 352 - NOS/NTR Vertraging prijsplafond dreigt: wat nu? We praten erover met Kamerleden Silvio Erkens (VVD) en Renske Leijten (SP).* Scholz in China. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wordt de eerste belangrijke westerse leider die president Xi bezoekt in drie jaar tijd. Met welke boodschap reist de kanselier naar China? * Kort geding om weigering David Icke? De organisatie van de grote protestmars tegen het regeringsbeleid, komende zondag in Amsterdam, wil een kort geding aanspannen tegen de weigering om de Britse complotdenker David Icke tot Nederland toe te laten.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van vrijdag 4 november.

Vertraging prijsplafond dreigt: wat nu?
Het is zeer de vraag of het prijsplafond voor energie wel in kan gaan op 1 januari. Althans, dat zeggen energieleveranciers. Zij vrezen dat hun systemen niet op tijd klaar zijn om de maatregel uit te voeren.

Is dit nog op te lossen? En hoe? Daarover praten we vanavond verder in Nieuwsuur.

Scholz in China
Het is een gevoelig bezoek. Dat van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Hij wordt de eerste belangrijke westerse leider die president Xi bezoekt in drie jaar tijd en de eerste nadat Xi zijn macht onlangs ongekend versterkte. Het mag officieel geen staatsbezoek heten van de Duitse regering.

Met welke boodschap reist de kanselier naar China, nu er in Europa volop gediscussieerd wordt over de vraag hoe er om moet worden gegaan met China en Chinese investeringen in Europa?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws