Nieuwsuur: volgende Oud en Nieuw een vuurwerkverbod? gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: volgende Oud en Nieuw een vuurwerkverbod? gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-01-02 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van maandag 2 januari.

Gaan we volgend jaar weer knallen met Oud en Nieuw?
Het is een jaarlijks terugkerende discussie: moet er een vuurwerkverbod komen? We maken de balans op na de jaarwisseling. Die verliep zonder heel grote incidenten, toch raakten veel mensen gewond. Dus klinkt opnieuw de roep om het volgend jaar helemaal anders te doen. Is politiek Den Haag te porren voor een vuurwerkverbod?

Nier te koop
Onze verslaggever Zainab Hammoud maakte een serie reportages in Afghanistan. Vandaag de eerste aflevering, waarin is te zien hoe de financiële zorgen van een vader zó groot zijn dat hij besluit de nier van zijn zoontje te verkopen. Zainab schuift aan in de studio om te vertellen over haar ervaringen in Afghanistan, waar het de laatste weken erg onrustig is.

Wat doen we met Chinese toeristen?
Het coronavirus woekert door de Chinese samenleving en het zicht op het virus is volledig zoek. Terwijl in China miljoenen mensen besmet raken, worstelen andere landen met voorzorgsmaatregelen. Moet Nederland net als Spanje en Amerika een negatieve coronatest eisen van Chinese toeristen? Kunnen we voorkomen dat mutanten van het virus vanuit China naar Nederland komen?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws