Nieuwsuur: fusie RTL en Talpa mag niet gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: fusie RTL en Talpa mag niet gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-01-30 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van maandag 30 januari.

Meer haatberichten Twitter sinds komst Musk
Haatberichten op Twitter nemen in rap tempo toe sinds Elon Musk het platform eind oktober overnam. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken van universiteiten en internetwaakhonden. Musk heeft duizenden geschorste twitteraars amnestie verleend en tegelijkertijd massaal internetveiligheidsexperts en moderatoren ontslagen.

Rutte en Macron dineren
De Franse president Emmanuel Macron is in Den haag. Hij spreekt met premier Rutte onder meer over de migratietop van volgende maand.

Talpa en RLT fuseren niet
De geplande overname van Talpa door RTL gaat niet door. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) zegt dat er een te machtige partij zou ontstaan in het medialandschap als de twee bedrijven samengaan.

Wat betekent het voor deze mediabedrijven dat de fusie niet doorgaat? En wat merkt de consument hier straks van?

Drie jaar na de Brexit
Hoe gelukkig zijn de Britten met hun vertrek uit de EU, drie jaar na de Brexit? Op 31 januari 2020, verliet het VK officieel de EU. Een verslag van onze correspondent Fleur Launspach.

Verder kijken we met econoom Mathijs Bouman naar de economische vruchten die ze in Groot-Brittannië hebben geplukt van het vertrek uit het Europese samenwerkingsverband.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws