Nieuwsuur: 'Bouwen wordt duurder' gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: 'Bouwen wordt duurder' gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-03-03 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van vrijdag 3 maart.

Nieuwe veiligheidswet voor bouwen
Het bouwen en verbouwen van je huis wordt vanaf volgend jaar een stuk duurder, verwachten gemeenten en deskundigen. Dat heeft alles te maken met een nieuwe wet die het bouwtoezicht regelt. Nu is dat nog een taak van de gemeente, maar vanaf 2024 wordt het geprivatiseerd en gaan commerciële partijen het doen. De hoge kosten van het toezicht zijn dan voor de consument.

Ontmoetingen tussen tbs'er en hun slachtoffer
Om een ernstig geweldsdelict of seksueel misbruik te verwerken, kiezen sommige slachtoffers ervoor om met hun dader in gesprek te gaan. Dat gebeurt in gevangenissen, maar ook in tbs-klinieken.

De daders in zo'n kliniek hebben één of meerdere psychiatrische stoornissen, en worden daarvoor nog behandeld. Kun je met zo iemand wel een écht gesprek hebben?

Uit recent onderzoek blijkt van wel. We spreken meerdere slachtoffers en tbs'ers die elkaar ontmoet hebben, over hun ervaring.

De verslechterde band tussen Rusland en Frankrijk
Van de van oudsher hechte relatie tussen Rusland en Frankrijk is sinds de oorlog weinig meer over. President Macron zou graag een hoofdrol spelen in de vredesonderhandelingen en dat brengt hem in een ingewikkelde positie.

Verslaggever Saskia Dekkers dook er in voor onze serie De Nieuwe Muur, die

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws