Nieuwsuur: uithalers geronseld in Rotterdam gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: uithalers geronseld in Rotterdam gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-03-06 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van maandag 6 maart.

Drugscriminelen geronseld op MBO-scholen
In Rotterdam worden tieners op scholen geronseld voor de drugscriminaliteit. Bijvoorbeeld om aan de slag te gaan als zogenoemde uithaler in de Rotterdamse haven. We gaan langs bij een MBO-school in Rotterdam-Pendrecht, de armste wijk van Nederland, waar veel zorgen zijn om zulke praktijken. Te gast is Ron Kooren. Hij is voorzitter van het college van bestuur van het Albeda College en ziet dagelijks criminele uitbuiting van jongeren.

Oude moordzaken oplossen via particuliere DNA-databanken
Politie en justitie willen zogenoemde cold case-zaken proberen op te lossen met de inzet van particuliere genealogische dna-databanken. Een methode die gevoelig ligt, bijvoorbeeld vanwege privacy. We spreken nabestaanden van slachtoffers, die hopen dat met deze methode eindelijk duidelijkheid komt over oude zaken. Rechtspsycholoog Peter van Koppen is te gast.

Genomineerden Libris Literatuurprijs bekend
Vandaag wordt bekend welke zes schrijvers zijn genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige fictieboek. We bellen aan bij de zes schrijvers om hen het leuke nieuws te vertellen. Juryvoorzitter Beatrice de Graaf vertelt waarom het juist deze zes zijn die kans maken op de prestigieuze prijs.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws