Woensdag in Nieuwsuur: meer transgenderzorg nodig gemist? | Gids.tv

Woensdag in Nieuwsuur: meer transgenderzorg nodig gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-05-10 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Vanavond op tv: meer transgenderzorg nodig • Flexwoningen ongebruikt • De staat van het onderwijs

Meer transgenderzorg nodig
De vraag naar transgenderzorg neemt toe, maar een sluitende verklaring is er niet. Dat blijkt uit een langverwacht, vandaag verschenen onderzoek. Tussen oktober 2019 en juli 2022 steeg het aantal aanmeldingen voor transgenderzorg van 2820 naar 8630. Tegelijk verdubbelde de afgelopen drie jaar het aantal behandelplekken. Het is onzeker hoe de vraag zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Flexwoningen blijven ongebruikt
De flexwoningen die in de gemeente Nieuwkoop zijn gebouwd, staan voorlopig noodgedwongen opgeslagen op een bedrijventerrein. Er is voorlopig geen plaats om ergens als tijdelijke woning neer te zetten. Gemeenten zitten niet te wchten op de tijdelijke huisjes. Terwijl het kabinet de bouw van tienduizenden tijdelijke huizen ziet als een snelle manier om het woningtekort terug te dringen.

De staat van het onderwijs
Scholen kunnen meer doen om de basisvaardigheden van hun leerlingen te verbeteren. Dat concludeert de Inspectie van het Onderwijs in het rapport Staat van het Onderwijs 2023. In de nieuwste editie van het jaarlijkse onderwijsrapport staat onder meer dat nog steeds niet alle basisschoolleerlingen het taal- en rekenniveau halen dat nodig is om zonder problemen naar de middelbare school te gaan.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws