Live: Nederland - Verenigde Staten (achtste finale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Nederland - Verenigde Staten (achtste finale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-03 15:50:00
Tip

Uitzending van NOS WK Voetbal: eerste helft gemist? Vanaf 15.15 uur voorbeschouwing en om 16.00 uur live verslag van de wedstrijd Nederland - Verenigde Staten in de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

Slecht spel
Het Nederlands elftal heeft de harten van de voetballiefhebbers in binnen- en buitenland nog niet veroverd. In een zwakke poule met Senegal, Ecuador en Qatar kon Oranje allerminst imponeren. De eerste wedstrijd tegen Senegal werd in de slotfase ternauwernood gewonnen, het zeer teleurstellende tweede duel tegen Ecuador eindigde in 1-1 en de veredelde amateurs van Qatar werden slechts met 2-0 verslagen.

Politiek gevoelig
Gelukkig voor Oranje hebben de Verenigde Staten ook nog weinig indruk gemaakt. Zij begonnen hun WK met twee gelijke spelen: 1-1 tegen Wales en 0-0 tegen Engeland. De laatste groepswedstrijd moest gewonnen worden voor een plekje in de achtste finales. Dat duel was politiek gevoelig, want aartsvijand Iran was de tegenstander. Amerika won met 0-1 dankzij een treffer van Christian Pulisic.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: eerste helft hier terug.