Live: Argentinië - Australië (achtste finale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Argentinië - Australië (achtste finale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-03 19:50:00
Tip

Uitzending van NOS WK Voetbal: eerste helft gemist? Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Argentinië - Australië in de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Kan Australië nóg een keer stunten? Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

Knap hersteld
Argentinië heeft zich knap hersteld van de dramatische 1-2 nederlaag tegen Saoedi-Arabië in hun eerste wedstrijd op dit WK. Twee lastige groepsgenoten - Mexico en Polen - werden allebei met 2-0 verslagen, waardoor de Argentijnen alsnog de groepswinst naar zich toetrokken. Lionel Messi nam twee van de vijf treffers in de groepsfase voor zijn rekening, maar miste ook een penalty tegen Polen.

Stunt
Van tevoren werd Australië niet al te hoog ingeschat, want echte sterspelers hebben ze niet. Het team blijkt echter nog altijd belangrijker dan het individu, want Australië wist zich voor de tweede keer in de geschiedenis te plaatsen voor de achtste finales op het WK voetbal (de eerste keer was in 2006). De kers op de taart kwam in de laatste groepswedstrijd, toen Denemarken met 1-0 werd verslagen.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: eerste helft hier terug.