Live: Japan - Kroatie (achtste finale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Japan - Kroatie (achtste finale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-05 15:50:00
Tip, Sport, Live

Uitzending van NOS WK Voetbal: eerste helft gemist? Het is één van de spannendste laatste speelrondes van de groepsfase op een recent WK: die van groep E, waarin Japan won van Spanje en daardoor doorging naar de achtste finales van dit wereldkampioenschap, ten koste van Duitsland. In de achtste finales komen ze Kroatië tegen. Het duel is om 16.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Niet Duitsland
Het is dus niet het Duitse elftal van Hans Flick en het Spaanse elftal van Enrique, maar het Japanse elftal dat we in deze achtste finale tegenkomen. Door de overwinningen op zowel Duitsland (1-2, o.a een goal van Ritsu Doan) als Spanje (1-2) komt de ploeg van bondscoach Moriyasu bovenaan in de poule uit.

Niet België
Ook in de andere poule van deze achtste finale, poule F, gebeurde er iets bijzonders. Door de overwinning van Marokko in de derde groepswedstrijd ging België niet door naar de volgende ronde. Daarmee is de nummer 2 van de wereld dus al vroegtijdig uitgeschakeld. Kroatië werd tweede in de poule en komt daarom in deze achtste finale terecht.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: eerste helft hier terug.