Live: Engeland - Frankrijk (kwartfinale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Engeland - Frankrijk (kwartfinale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-10 19:53:00
Tip

Uitzending van NOS WK Voetbal: eerste helft gemist? Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van Engeland - Frankrijk, een absolute topwedstrijd in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. Deze kraker is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

'It's coming home'
De laatste jaren doet Engeland weer helemaal mee in het internationale voetbal. In 2018 strandden ze in de halve finale van het WK in Rusland en in de zomer van 2021 waren ze verliezend finalist op het WK. De supporters hebben echter hun mond vol; volgens hen is 'football coming home', aangezien de kiem voor de internationale populariteit van de sport werd gelegd in Groot-Brittannië. Zover is het echter nog niet...

Superster
De Engelsen behalen weliswaar uitstekende resultaten op dit WK (in de achtste finales werd met 3-0 gewonnen van Senegal), maar nu stuiten ze op Frankrijk - misschien wel dé topfavoriet voor de eindzege. De Fransen zijn niet alleen regerend wereldkampioen, ze hebben ook weer een ijzersterke selectie met één superster in hun midden: Kylian Mbappé. Die is met vijf doelpunten topscorer van het WK.

Bekijk alle aankondigingen, livestreams, samenvattingen en hoogtepunten van het WK voetbal 2022 op Gids.tv.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: eerste helft hier terug.