Live: Kroatië - Marokko (troostfinale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Kroatië - Marokko (troostfinale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-17 15:50:00
Tip, Sport, Live

Uitzending van NOS WK Voetbal: Kroatië - Marokko, eerste helft gemist? Voorbeschouwing om 15.15 uur, live verslag vanaf 16.00 uur. Marokko en Kroatië haalde alle twee de finale van het WK niet: Voor de Kroaten zal dat heel jammer zijn aangezien ze graag hun finaleplaats van 2018 hadden geprolongeerd, voor de Marokkanen uiteraard ook. De troostfinale is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk alle aankondigingen, livestreams, samenvattingen en hoogtepunten van het WK voetbal 2022 op Gids.tv.

Verrassing
Marokko is uiteraard de grote verrassing van dit toernooi. Het Noord-Afrikaanse land won in het toernooi van onder andere België, Spanje (in de achtste finale) en Portugal (in de kwartfinale). Helaas voor de Marokkanen was de halve finale tegen Frankrijk iets te hoog gegrepen: er werd daar met 2-0 verloren.

Finalist van 2018
De Kroaten hadden niet per se een makkelijkere aanloop richting de halve finale: in de knock-outfase werd Japan en titelfavoriet Brazilië (beiden na penalty's) verslagen. De ploeg van Luka Modric had uiteraard graag de finale gehaald, maar de Argentijnen waren een tikkeltje sterker in de halve finale.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: Kroatië - Marokko, eerste helft hier terug.