Live: Argentinië - Frankrijk (WK finale) gemist? | Gids.tv

Live: Argentinië - Frankrijk (WK finale) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-18 16:00:00
Tip, Sport, Live

Uitzending van NOS WK Voetbal: WK-finale Argentinië - Frankrijk, eerste helft gemist? Voorbeschouwing om 15.10 uur, live verslag vanaf 16.00 uur. Na ruim drie weken voetballen is het dan nu tijd voor de finale van het WK voetbal. De slagers van Argentinië spelen in die finale tegen de wereldkampioenen van 2018: Franrkijk. Wie gaat er naar huis met de bokaal in het misschien wel meest besproken wereldkampioenschap ooit? Live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk alle aankondigingen, livestreams, samenvattingen en hoogtepunten van het WK voetbal 2022 op Gids.tv.

Eindelijk een WK?
Argentinië is natuurlijk al decennia één van de grotere voetballanden ter wereld, maar een wereldkampioenschap hebben de Zuid-Amerikanen al jaren niet meer gewonnen. In 1986 won Argentinië de laatste, in '78 wonnen ze hem ook door nota bene Nederland te verslaan. De Argentijnen hebben natuurlijk topspeler Lionel Messi in huis en dit WK zal waarschijnlijk zijn laatste kans zijn op het winnen van een WK. Zal hem en 'zijn' team dat gaan lukken?

Prolongeren
Voor Frankrijk is het niet zo lang geleden dat ze een wereldkampioenschap op hun naam konden schrijven: het vorige WK ging ook naar de Fransen, in 2006 verloor de ploeg de finale van Italië en ook in 1998 werd het toernooi gewonnen door de Fransen. Ook met Kylian Mbappé in topvorm en met een scorende Oliver Giroud is er een grote kans dat de Fransen de titel kunnen prolongeren.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: WK-finale Argentinië - Frankrijk, eerste helft hier terug.