Live: Japan - Spanje (WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Japan - Spanje (WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-01 19:50:00
Tip

Uitzending van NOS WK Voetbal: Japan - Spanje eerste helft gemist? Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Japan - Spanje in Groep E van het WK voetbal in Qatar. Gaan beide landen door naar de achtste finales? Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

Verrassing en blamage
De Japanners zorgden in hun eerste groepswedstrijd voor een daverende verrassing door Duitsland met 1-2 te verslaan. Vervolgens leek de wedstrijd tegen Costa Rica - dat het eerste duel tegen Spanje met liefst 7-0 verloor - een formaliteit te worden, maar niets bleek minder waar: Japan verloor met 1-0. Nu staat Spanje op vier punten, Japan en Costa Rica op drie en Duitsland op één.

Alles mogelijk
En dus is er nog van alles mogelijk. In het onwaarschijnlijke geval dat Japan wint van Spanje en Costa Rica van Duitsland, worden de twee Europese toplanden uit het toernooi gekegeld. De Spanjaarden hebben aan een gelijkspel tegen Japan sowieso genoeg om de tweede ronde te bereiken; of Japan ook doorgaat is dan afhankelijk van allerlei factoren, zoals doelsaldo en onderling resultaat.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: Japan - Spanje eerste helft hier terug.