Live: Nederland - Argentinië (kwartfinale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Nederland - Argentinië (kwartfinale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-09 19:51:00
Tip

Uitzending van NOS WK Voetbal: NOS WK Voetbal: Nederland - Argentinië eerste helft gemist? Vanaf 18.45 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Nederland - Argentinië in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. Deze kraker met een rijke historie is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

Halve finale 2014
Nederland en Argentinië kennen een roemruchte geschiedenis op het WK voetbal. In 1978 verloor Oranje de finale na verlenging van gastland Argentinië, met sterspeler Mario Kempes in de gelederen. In 1998 bereikte Nederland de halve finale door de Argentijnen te verslaan, mede dankzij een legendarisch doelpunt van Dennis Bergkamp. En bij de vorige WK-deelname van Oranje, in 2014, verloren 'we' na strafschoppen van Argentinië.

Stijgende lijn
Na een moeizame groepsfase lijkt het Nederlands elftal in de knock-outfase een stijgende lijn te hebben ingezet. De Verenigde Staten werden in een leuke wedstrijd met 3-1 verslagen met prima spel (hoewel Oranje achterin nog weleens teveel ruimte weggaf). Argentinië rekende in de achtste finales af met Australië (2-1), mede dankzij een ontketende Lionel Messi - die alweer zijn derde treffer van dit WK maakt. Wie gaat er door naar de halve finale?

Bekijk alle aankondigingen, livestreams, samenvattingen en hoogtepunten van het WK voetbal 2022 op Gids.tv.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: NOS WK Voetbal: Nederland - Argentinië eerste helft hier terug.