Docu: On the President's Orders gemist? | Gids.tv

Docu: On the President's Orders gemist?
On the President's Orders

Canvas
donderdag 14 november 21:20 uur
Tip

Uitzending van On the President's Orders gemist? Documentaire over de bloedige strijd van de de Filipijnse president Rodrigo Duterte tegen drugsdealers en druggebruikers in zijn land.

Campagne
'On the president's orders' is een ongefilterde blik in de meedogenloze campagne van president Duterte tegen al wie van ver of dichtbij te maken heeft met drugs op de Filipijnen.

Ordetroepen
Hoewel de president initieel nog op bijval kon rekenen voor zijn 'war on drugs', zorgt de vrijgeleide die hij schijnbaar lijkt te geven aan de ordetroepen voor onrust. Vooral de arme bevolking van de stad raakt ervan overtuigd dat de campagne van de president een oorlog is tegen de armen.

Moorden
De makers van deze documentaire hebben uitzonderlijke toegang tot de politie. Ze trekken mee op door de straten van Manilla en onderzoeken wat er aan is van de buitengerechtelijke moorden waarvan de politie wordt beschuldigd.

Familie
Ondertussen zoeken ze ook naar de familie van gebruikers en slachtoffers en zo leggen ze een wereld bloot waar misdaad, drugs, armoede en politiek samenkomen.

Bekijk deze aflevering van On the President's Orders hier terug.

Tags: politie, president, oorlog, frontline, drugsdealers, rekenen, politiek, campagne, misdaad, drugs, documentaire, filipijnen, armoede, onrust, bevolking, manilla, ordetroepen, bloot, moorden, rodrigo duterte, duterte, president duterte, wereld, rodrigo, familie, stad

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV