Op1: Jan Paternotte, Bert Slagter en meer gemist? | Gids.tv

Op1: Jan Paternotte, Bert Slagter en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2020-05-21 22:05:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1 Seizoen 1 - Aflevering 99 van 163 - BNNVARA/EO/MAX/WNL Publiciste Laila Ezzeroili wil van haar Marokkaanse nationaliteit af, maar Marokko staat dat niet toe. Daar moet verandering in komen, vindt D66-Kamerlid Jan Paternotte. Hij komt met een initiatiefnota die Laila en vele anderen moet gaan helpen. * De overheid baseert haar beleid op adviezen van het RIVM. Complexiteitsonderzoeker Bert Slagter wil de bronnen van het RIVM kunnen checken om zelf te bepalen of hun methode deugt. Sociaal geograaf Maurice de Hond is het met hem eens én vindt dat we buitenlands onderzoek naar het coronavirus veel serieuzer moeten nemen. * Nu de theaters nog op slot zitten voor publiek, moeten makers creatief zijn. Zo ook Paul Haenen. Hij brengt morgenavond vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam warmte in de donkerste dagen van deze eeuw. Margreet Dolman brengt die warmte, dominee Gremdaat wijst de weg. De voorstelling is zonder publiek, maar via een betaalde link online te volgen. * Vandaag is het 25 jaar geleden dat schrijfster Annie M.G. Schmidt overleed, op 84-jarige leeftijd. Haar nalatenschap is groot, nog steeds groeien generaties op met de boeken van Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet. Ze zorgde ook voor spraakmakende televisie, dankzij series als Ja zuster, nee zuster en haar interviews. Eppo van Nispen groef de mooiste momenten op in de archieven van Beeld en Geluid.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Onderwerpen van deze uitzending

  • Publiciste Laila Ezzeroili wil van haar Marokkaanse nationaliteit af, maar Marokko staat dat niet toe. Daar moet verandering in komen, vindt D66-Kamerlid Jan Paternotte. Hij komt met een initiatiefnota die Laila en vele andere moet gaan helpen.

  • De overheid baseert haar beleid op adviezen van het RIVM. Complexiteitsonderzoeker Bert Slagter wil de bronnen van het RIVM kunnen checken om zelf te bepalen of hun methode deugt. Sociaal geograaf Maurice de Hond is het met hem eens én vindt dat we buitenlands onderzoek naar het coronavirus veel serieuzer moeten nemen.

  • Nu de theaters nog op slot zitten voor publiek, moeten makers creatief zijn. Zo ook Paul Haenen. Hij brengt morgenavond vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam warmte in de donkerste dagen van deze eeuw. Margreet Dolman brengt die warmte, dominee Gremdaat wijst de weg. De voorstelling is zonder publiek, maar via een betaalde link online te volgen.

  • Vandaag is het 25 jaar geleden dat schrijfster Annie M.G. Schmidt overleed, op 84-jarige leeftijd. Haar nalatenschap is groot, nog steeds groeien generaties op met de boeken van Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet. Ze zorgde ook voor spraakmakende televisie, dankzij series als Ja zuster, nee zuster en haar interviews. Eppo van Nispen groef de mooiste momenten op in de archieven van Beeld en Geluid.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.


Op1 video's


Op1 TV-Nieuws