Op1: Femke Halsema, Gerald Roethof en meer gemist? | Gids.tv

Op1: Femke Halsema, Gerald Roethof en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2020-09-28 22:20:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Femke Halsema, Gerald Roethof en meer Seizoen 1 - Aflevering 228 van 289 - BNNVARA/EO/MAX/WNL Jan Meeus en Gerald Roethof over het proces tegen Jos B. In de rechtbank van Maastricht is vandaag het proces begonnen tegen Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen. Voor het eerst sinds zijn aanhouding in 2018 heeft B. zijn stilzwijgen doorbroken. In een videoboodschap verklaart hij dat de elfjarige Nicky al was overleden toen hij hem in 1998 aantrof op de Limburgse Brunssummerheide. Jan Meeus, misdaadjournalist voor de NRC, was vandaag aanwezig in de rechtbank. Welke indruk kreeg hij van Jos B.? En Gerald Roethof, advocaat van Jos B., is ook te gast. Als dit het eerlijke verhaal is, waarom komt zijn cliënt dan nu pas met deze verklaring? * Femke Halsema, Jan Kluytmans en Xander van der Wulp over de nieuwe coronamaatregelen. Vanavond om 19.00 uur is er weer een persconferentie van het kabinet met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, waarin er nieuwe coronamaatregelen worden aangekondigd. We praten verder met Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, met arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans en met politiek verslaggever Xander van der Wulp van de NOS. * Menno Schilthuizen en Henk Schiffmacher over 200 jaar natuurhistorie in Nederland. Museum en onderzoekscentrum Naturalis in Leiden werd 200 jaar geleden opgericht door Koning Willem I als het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie. De collectie van een paar duizend exemplaren ven toen is inmiddels uitgegroeid tot één van 42 miljoen objecten. Morgen opent koning Willem-Alexander de tentoonstelling Van onschatbare waarde en verschijnt het boek Wie wat bewaart, van onder meer evolutiebioloog Menno Schilthuizen. En ook Henk Schiffmacher is te gast. De tattoo-artiest is verzamelaar van bijzondere natuurobjecten en heeft thuis inmiddels een kleine Naturalis collectie. Voor de tentoonstelling is Schiffmacher met één zo'n speciaal object op de foto gezet. Hij vertelt er alles over.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

Femke Halsema, Jan Kluytmans en Xander van der Wulp over de nieuwe coronamaatregelen
Vanavond om 19.00 uur is er weer een persconferentie van het kabinet met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, waarin er nieuwe coronamaatregelen worden aangekondigd. Bij Op1 praten we verder met Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, met arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans en met politiek verslaggever Xander van der Wulp van de NOS.

Jan Meeus en Gerald Roethof over het proces tegen Jos B.
In de rechtbank van Maastricht is vandaag het proces begonnen tegen Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen. Voor het eerst sinds zijn aanhouding in 2018 heeft B. zijn stilzwijgen doorbroken. In een videoboodschap verklaart hij dat de 11-jarige Nicky al was overleden toen hij hem in 1998 aantrof op de Limburgse Brunssummerheide. Jan Meeus, misdaadjournalist voor de NRC, was vandaag aanwezig in de rechtbank. Welke indruk kreeg hij van Jos B.? En Gerald Roethof, advocaat van Jos B., is ook te gast. Als dit het eerlijke verhaal is, waarom komt zijn cliënt dan nu pas met deze verklaring?

Menno Schilthuizen en Henk Schiffmacher over 200 jaar natuurhistorie in Nederland
Museum en onderzoekscentrum Naturalis in Leiden werd 200 jaar geleden opgericht door Koning Willem I als het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie. De collectie van een paar duizend exemplaren ven toen is inmiddels uitgegroeid tot één van 42 miljoen objecten. Morgen opent koning Willem-Alexander de tentoonstelling ‘Van onschatbare waarde’ en verschijnt het boek ‘Wie wat bewaart’, van onder meer evolutiebioloog Menno Schilthuizen. En ook Henk Schiffmacher is te gast. De tattoo-artiest is verzamelaar van bijzondere natuurobjecten en heeft thuis inmiddels een kleine ‘Naturalis collectie’. Voor de tentoonstelling is Schiffmacher met één zo’n speciaal object op de foto gezet. Vanavond Op1 vertelt hij er alles over! Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's


Op1 TV-Nieuws

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen