Op1: Joop van den Ende, Xander van der Wulp en meer gemist? | Gids.tv

Op1: Joop van den Ende, Xander van der Wulp en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2020-09-30 22:25:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Joop van den Ende, Xander van der Wulp en meer Onderwerpen van deze uitzending Oud-theaterproducent Joop van den Ende en cabaretière Sanne Wallis de Vries over chaos bij theaters en podiaChaos en verwarring bij de theaters en andere podia sinds de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van maandag. Alles was sinds de heropening op 1 juli coronaproof gemaakt, maar de meeste theaters worden toch over één kam gescheerd, met andere ‘publieke binnenruimtes: maar 30 man in de zaal. Oud-theaterproducent Joop van den Ende en cabaretière Sanne Wallis de Vries vertellen vanavond bij Op1 wat deze chaos en onduidelijkheid voor hen betekent. Xander van der Wulp en Andreas Voss over het dragen van mondkapjes en het corona-beleid van het kabinetHet kabinet is om: we moeten mondkapjes gaan dragen in winkels, musea en bibliotheken. Het is geen plicht, maar wel een dwingend advies. Vanwaar deze ommezwaai bij de regering? Daarover praat politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp. Ook arts-microbioloog en hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss schuift aan. Hij vindt de coronamaatregelen te verwarrend en onduidelijk. Schrijvers Adriaan van Dis en Özcan Akyol over de Nederlandse taal en de magie van het boekNederlandse jongeren lezen nauwelijks nog boeken. Maar de Nederlandse taal heeft ten onrechte een slecht imago vinden schrijvers Adriaan van Dis en Özcan Akyol. Wat is de magie van het boek en hoe kunnen we die weer overbrengen op jongeren? Dat vertellen de schrijvers vanavond bij Op1.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

Oud-theaterproducent Joop van den Ende en cabaretière Sanne Wallis de Vries over chaos bij theaters en podia
Chaos en verwarring bij de theaters en andere podia sinds de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van maandag. Alles was sinds de heropening op 1 juli coronaproof gemaakt, maar de meeste theaters worden toch over één kam gescheerd, met andere ‘publieke binnenruimtes: maar 30 man in de zaal. Oud-theaterproducent Joop van den Ende en cabaretière Sanne Wallis de Vries vertellen vanavond bij Op1 wat deze chaos en onduidelijkheid voor hen betekent.

Xander van der Wulp en Andreas Voss over het dragen van mondkapjes en het corona-beleid van het kabinet
Het kabinet is om: we moeten mondkapjes gaan dragen in winkels, musea en bibliotheken. Het is geen plicht, maar wel een dwingend advies. Vanwaar deze ommezwaai bij de regering? Daarover praat politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp. Ook arts-microbioloog en hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss schuift aan. Hij vindt de coronamaatregelen te verwarrend en onduidelijk.

Schrijvers Adriaan van Dis en Özcan Akyol over de Nederlandse taal en de magie van het boek
Nederlandse jongeren lezen nauwelijks nog boeken. Maar de Nederlandse taal heeft ten onrechte een slecht imago vinden schrijvers Adriaan van Dis en Özcan Akyol. Wat is de magie van het boek en hoe kunnen we die weer overbrengen op jongeren? Dat vertellen de schrijvers vanavond bij Op1. Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws