Op1: Gerald Roethof, Arnon Grunberg en meer gemist? | Gids.tv

Op1: Gerald Roethof, Arnon Grunberg en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2020-10-12 22:20:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Gerald Roethof, Arnon Grunberg en meer Seizoen 1 - Aflevering 237 van 289 - BNNVARA/EO/MAX/WNL John van den Heuvel en moeder van Insiya, Nadia Rashid, over de straf tegen de ontvoerder van Insiya. Bijna vier jaar geleden werd de toen tweejarige Insjah op gewelddadige wijze ontvoerd uit het huis van haar oma. Haar Indiase vader gaf vijf mannen en een vrouw de opdracht voor deze ontvoering. Nadat de handlangers eerder al celstraffen opgelegd kregen, is vandaag ook de vader veroordeeld tot negen jaar cel. Of hij die ook uit gaat zitten is nog maar de vraag, want zowel de vader als de inmiddels zes jaar oude Insiya verblijven nog altijd in India. Ook gaat John van den Heuvel in op de nieuwe bedreigingen tegen de zussen Holleeder. * Advocaat Gerald Roethof over zijn betoog van vandaag voor cliënt Jos B. in de zaak Nicky Verstappen. Advocaat Gerald Roethof hield vandaag een opmerkelijk betoog van ruim acht uur. Zijn missie: vrijspraak voor zijn cliënt Jos B, verdacht van het ontvoeren, verkrachten en doden van Nicky Verstappen. * Xander van der Wulp en Peter Kee over het nieuwe pakket aan coronamaatregelen. Politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp en politiek commentator van BNNVARA Peter Kee blikken vooruit op de dag van morgen. Hoe streng gaan de nieuwe coronamaatregelen worden en is het genoeg? * Voorzitter Acute Zorg Mark Kramer en fractievoorzitter van PvdA Amsterdam Sofyan Mbarki. Als de huidige trend doorzet liggen er eind november 6000 coronapatiënten in het ziekenhuis, zegt de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers. Ziekenhuizen in het hele land schalen inmiddels de reguliere zorg af, in het slechtste scenario zelfs met 75%, terwijl dat juist niet de bedoeling was. En hoe komt het dat er een oververtegenwoordiging van niet-westerse patienten op de ic wordt waargenomen? Mark Kramer, voorzitter Acute Zorg Noord-Holland en Flevoland schuift hierover aan samen met Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van PvdA Amsterdam. * Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek 'Als ze het over Marokkanen hebben'. Arnon Grunberg hield dit jaar de 4 mei-lezing, een lezing die indruk maakte, maar ook ophef veroorzaakte. Vooral de zin 'Als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij' raakte bij velen een gevoelige snaar. Kort gezegd: als niemand er meer van opkijkt wanneer Marokkanen worden gediscrimineerd, is het een kwestie van tijd voordat we ook niet meer opkijken van - bijvoorbeeld - antisemitisme. De toespraak is nu - samen met vier eerdere essays van Arnon - gebundeld in het boekje 'Als ze het over Marokkanen hebben'.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

Advocaat Gerald Roethof over zijn betoog van vandaag voor cliënt Jos B. in de zaak Nicky Verstappen
Advocaat Gerald Roethof hield vandaag een opmerkelijk betoog van ruim acht uur. Zijn missie: vrijspraak voor zijn cliënt Jos B, verdacht van het ontvoeren, verkrachten en doden van Nicky Verstappen.

Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek ‘Als ze het over Marokkanen hebben’
Arnon Grunberg hield dit jaar de 4 mei-lezing, een lezing die indruk maakte, maar ook ophef veroorzaakte. Vooral de zin ‘Als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij’ raakte bij velen een gevoelige snaar. Kort gezegd: als niemand er meer van opkijkt wanneer Marokkanen worden gediscrimineerd, is het een kwestie van tijd voordat we ook niet meer opkijken van – bijvoorbeeld – antisemitisme. De toespraak is nu – samen met vier eerdere essays van Arnon – gebundeld in het boekje ‘Als ze het over Marokkanen hebben’.

Xander van der Wulp en Peter Kee over het nieuwe pakket aan coronamaatregelen
Politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp en politiek commentator van BNNVARA Peter Kee blikken vanavond bij Op1 vooruit op de dag van morgen. Hoe streng gaan de nieuwe coronamaatregelen worden en is het genoeg?

Voorzitter Acute Zorg Mark Kramer en fractievoorzitter van PvdA Amsterdam Sofyan Mbarki over afschaliling reguliere zorg en oververtegenwoordiging niet-westerse patiënten op IC’s
Als de huidige trend doorzet liggen er eind november 6000 coronapatiënten in het ziekenhuis, zegt de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers. Ziekenhuizen in het hele land schalen inmiddels de reguliere zorg af, in het slechtste scenario zelfs met 75%, terwijl dat juist niet de bedoeling was. En hoe komt het dat er een oververtegenwoordiging van niet-westerse patiënten op de IC wordt waargenomen? Mark Kramer, voorzitter Acute Zorg Noord-Holland en Flevoland schuift hierover aan samen met Sofyan Mbarki, fractievoorzitter van PvdA Amsterdam. Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws