Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer gemist? | Gids.tv

Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2020-12-01 22:25:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Sander Dekker, Sonja Barend en meer Seizoen 1 - Aflevering 274 van 289 - BNNVARA/EO/MAX/WNL VVD kiest voor vrouwen aan de top: Tamara van Ark, Sophie Hermans, Bente Becker en Dilan Yesilgöz. * Nine de Pater en Ruben van der Meer over de grote klimaatzaak tegen Shell. * Minister Dekker gebruikt boek van Wanda Beemsterboer in gevangenissen om daders aan het denken te zetten. * Sonja Barend beschouwt de wereld in coronatijd in 'De appel in het paradijs'.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

Minister Dekker gebruikt boek van Wanda Beemsterboer in gevangenissen om daders aan het denken te zetten
Morgen is het precies 14 jaar geleden dat de 20-jarige Nadine Beemsterboer met 36 messteken door haar ex-vriend gewelddadig om het leven werd gebracht. Haar moeder Wanda Beemsterboer schreef een boek over de gruwelijke moord op haar dochter. In de nieuwste versie van ‘Mama, ik bel je zo terug’ is een brief van de moordenaar toegevoegd. Minister Sander Dekker gebruikt het boek in gevangenissen om daders aan het denken te zetten. Vanavond bij Op1 schuiven Wanda Beemsterboer en minister Dekker samen aan.

Sonja Barend beschouwt de wereld in coronatijd in ‘De appel in het paradijs’
Hoe zou Sonja Barend over de wereld van nu denken? Een vraag die misschien wel heel veel mensen bezighoudt, maar in ieder geval haar uitgever. Die vroeg de voormalige talkshowpresentatrice en journalist een boekje te schrijven waarin ze de wereld in coronatijd beschouwt, nu de maatschappij tegelijk stil- en op zijn kop staat. Maar ze laat zich ook horen over solidariteit tussen de generaties, ouder worden, de natuur en het opvoeden van stiefdochters. Geen onderwerp ontkomt aan de scherpe pen van Barend. Vanavond bij Op1 vertelt ze over ‘De appel in het paradijs’.

Nine de Pater en Ruben van der Meer over de grote Klimaatzaak tegen Shell
Vandaag is de grote Klimaatzaak tegen Shell begonnen. Vereniging Milieudefensie probeert samen met ruim 17.000 mede-eisers via de rechter af te dwingen dat het olieconcern een groener beleid gaat voeren. Nine de Pater, campagneleider van Milieudefensie, benadrukte deze eis vanochtend nogmaals in de rechtszaal. Mede-eiser van het eerste uur cabaretier Ruben van der Meer staat volledig achter haar campagne. Vanavond schuiven ze aan bij Op1. Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's


Op1 TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier