Op1: Joris Linssen, Edson da Graça en meer gemist? | Gids.tv

Op1: Joris Linssen, Edson da Graça en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2021-05-03 22:30:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Joris Linssen, Edson da Graça en meer Seizoen 2 - Aflevering 86 van 188 - BNNVARA/EO/MAX/WNL Derk Bolt kreeg een lintje voor Spoorloos, Kevin Zee was een van de deelnemers. * Edson da Graça en Joris Linssen over wat vrijheid voor hun betekent * Sjaak Swart en Maarten Spanjer over het kampioenschap van Ajax * Marc Kaptein en Marjolein van Egmond over het vaccineren van jongeren
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

Edson da Graça en Joris Linssen over wat vrijheid voor hen betekent
Vrijheid betekent iets anders voor iedereen. Elk jaar inspireren de Vrijheidscolleges jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Dit jaar zijn stand-up comedian Edson da Graça en programmamaker Joris Linssen twee van de sprekers. Da Graça spreekt in zijn lezing over hoe hij zich bevrijdde van financiële schulden. Linssen gaat in op de individuele vrijheid en het recht om anders te zijn dan de massa. Vanavond bespreken ze bij Op1 wat vrijheid voor hun betekent.

Derk Bolt kreeg een lintje voor Spoorloos, Kevin Zee was een van de deelnemers
Derk Bolt was compleet verrast toen hij een koninklijk lintje in ontvangst mocht nemen. De presentator werd tijdens de lintjesregen geridderd voor zijn werk voor het tv-programma Spoorloos, dat al dertig jaar mensen helpt bij hun zoektocht naar bloedverwanten. Welke reizen zijn hem het meest bijgebleven? Hij vertelt er vanavond alles over en neemt deelnemer Kevin Zee mee, die na een hobbelige zoektocht kon worden herenigd met zijn vader.

Marc Kaptein en Marjolein van Egmond over het vaccineren van jongeren
Er zijn inmiddels 5,6 miljoen coronavaccinaties gezet in Nederland en de prik komt nu ook voor jongere generaties steeds dichterbij. De EMA is een onderzoek gestart naar de mogelijke uitbreiding van de inzet van het Pfizer-vaccin voor jongeren tussen de twaalf en vijftien jaar. Maar is het daadwerkelijk nodig om jonge tieners te vaccineren tegen corona? Directeur van Pfizer Marc Kaptein en immunoloog Marjolein van Egmond bespreken vanavond de voor en nadelen bij Op1.

Sjaak Swart en Maarten Spanjer over het kampioenschap van Ajax
Een prachtige dag voor Ajax gisteren. De Amsterdamse voetbalclub kroonde zichzelf voor de 35e keer landskampioen. Het is de zesde titel sinds 2011 voor de club. Voormalig profvoetballer Sjaak Swart was onderdeel van het beginnende succes van Ajax. Maarten Spanjer kijkt met heimwee terug naar deze tijd en schreef er een boek over, ‘Toen Godenzonen niet bestonden’. Samen blikken ze vanavond bij Op1 terug op de vele triomfen van de grootste voetbalclub van Nederland. Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's


Op1 TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier