Op1: Diederik Gommers, Marc Kaptein en meer gemist? | Gids.tv

Op1: Diederik Gommers, Marc Kaptein en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2021-05-11 22:30:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Diederik Gommers, Marc Kaptein en meer Onderwerpen van deze uitzending Diederik Gommers en Anja Schreijer over de persconferentie, de situatie op de IC’s en bij de GGDVanavond om 19:00 uur geven demissionair premier Rutte en minister De Jonge alweer de 32ste coronapersconferentie. De verwachting is dat vanaf volgende week woensdag een aantal nieuwe versoepelingen doorgevoerd worden. Vanavond bij Op1 reageren intensivist Diederik Gommers en hoofd algemene infectieziekten van de GGD Amsterdam Anja Schreijer op de persconferentie, de situatie in de ziekenhuizen en bij de GGD. Pfizer-directeur Marc Kaptein over het wel of niet vrijgeven van patenten voor coronavaccinsDe Verenigde Staten wilden lange tijd niets weten van het opzij schuiven van patenten op coronavaccins, maar afgelopen week gaven ze toch aan achter het voorstel van armere landen te staan. Ook de EU is nu bereid hierover in gesprek te gaan. Vanavond bij Op1 gaat Pfizer-directeur Marc Kaptein in gesprek met Diederik Gommers over het wel of niet vrijgeven van patenten voor coronavaccins. Ook reageert Kaptein op het onderzoek van Follow the Money waaruit blijkt dat Pfizer door gaten in het Nederlandse belastingstelsel, uit de greep van de belastingdienst weet te ontkomen. Coen Verbraak, Frieda Tomasoa en Ben Manusama over de documentaireserie ‘Molukkers in Nederland’Dit voorjaar zeventig jaar geleden moesten ruim twaalfduizend Molukkers noodgedwongen hun thuisland verlaten. Per boot voeren ze naar het onbekende Nederland om hier, in een vreemde wereld, voor een tijdelijke periode te verblijven in de hoop daarna terug te kunnen keren. Maar dit gebeurde niet. In de documentaireserie ‘Molukkers in Nederland’ interviewt programmamaker Coen Verbraak veertien Molukkers uit verschillende generaties over dit ingrijpende verhaal. Vanavond schuift Verbraak samen met Molukkers Frieda Tomasoa en Ben Manusama aan bij Op1 en vertellen ze alles over de serie. Wim Daniëls en Steven van der Heijden over de zomervakantieBuiten is het nog allesbehalve zomers en daardoor kijken veel mensen alleen maar extra uit naar hun zomervakantie. Maar kunnen we straks wel onbezorgd op reis met de verschillende maatregelen? Vanavond bij Op1 vertelt Corendon-directeur Steven van der Heijden hoe de zomer er voor vakantiegangers op zoek naar de zon uit kan zien en vertelt schrijver Wim Daniëls over de geschiedenis van ‘Nederland op Vakantie.’
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

Diederik Gommers en Anja Schreijer over de persconferentie, de situatie op de IC’s en bij de GGD
Vanavond om 19:00 uur geven demissionair premier Rutte en minister De Jonge alweer de 32ste coronapersconferentie. De verwachting is dat vanaf volgende week woensdag een aantal nieuwe versoepelingen doorgevoerd worden. Vanavond bij Op1 reageren intensivist Diederik Gommers en hoofd algemene infectieziekten van de GGD Amsterdam Anja Schreijer op de persconferentie, de situatie in de ziekenhuizen en bij de GGD.

Pfizer-directeur Marc Kaptein over het wel of niet vrijgeven van patenten voor coronavaccins
De Verenigde Staten wilden lange tijd niets weten van het opzij schuiven van patenten op coronavaccins, maar afgelopen week gaven ze toch aan achter het voorstel van armere landen te staan. Ook de EU is nu bereid hierover in gesprek te gaan. Vanavond bij Op1 gaat Pfizer-directeur Marc Kaptein in gesprek met Diederik Gommers over het wel of niet vrijgeven van patenten voor coronavaccins. Ook reageert Kaptein op het onderzoek van Follow the Money waaruit blijkt dat Pfizer door gaten in het Nederlandse belastingstelsel, uit de greep van de belastingdienst weet te ontkomen.

Coen Verbraak, Frieda Tomasoa en Ben Manusama over de documentaireserie ‘Molukkers in Nederland’
Dit voorjaar zeventig jaar geleden moesten ruim twaalfduizend Molukkers noodgedwongen hun thuisland verlaten. Per boot voeren ze naar het onbekende Nederland om hier, in een vreemde wereld, voor een tijdelijke periode te verblijven in de hoop daarna terug te kunnen keren. Maar dit gebeurde niet. In de documentaireserie ‘Molukkers in Nederland’ interviewt programmamaker Coen Verbraak veertien Molukkers uit verschillende generaties over dit ingrijpende verhaal. Vanavond schuift Verbraak samen met Molukkers Frieda Tomasoa en Ben Manusama aan bij Op1 en vertellen ze alles over de serie.

Wim Daniëls en Steven van der Heijden over de zomervakantie
Buiten is het nog allesbehalve zomers en daardoor kijken veel mensen alleen maar extra uit naar hun zomervakantie. Maar kunnen we straks wel onbezorgd op reis met de verschillende maatregelen? Vanavond bij Op1 vertelt Corendon-directeur Steven van der Heijden hoe de zomer er voor vakantiegangers op zoek naar de zon uit kan zien en vertelt schrijver Wim Daniëls over de geschiedenis van ‘Nederland op Vakantie.’ Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's


Op1 TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier