Op1: Wolter Kroes, Greg de Jong en meer gemist? | Gids.tv

Op1: Wolter Kroes, Greg de Jong en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2021-06-10 22:30:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Wolter Kroes, Greg de Jong en meer Onderwerpen van deze uitzending Wolter Kroes, Greg de Jong, Gert en Danny kunnen niet wachten tot het EKMorgen is het dan eindelijk zo ver: de start van het EK. Voor veel Nederlanders is het een prachtige maand. Zo bezocht Gert al 315 wedstrijden van het Nederlands elftal en mag Danny zijn straat in Den Haag de mooiste Oranjestraat van Nederland noemen. Voor Greg de Jong zijn het hoogtijdagen. Zijn feestartikelengroothandel levert alles dat met oranje te maken heeft. En dat het prima is voor zanger Wolter Kroes dat we er eindelijk weer bij zijn, weten we natuurlijk allemaal! Hij heeft een nieuwe versie van zijn hit Viva Hollandia uitgebracht. En als klap op de vuurpijl een heuse alpEKa, die de uitslag van de eerste wedstrijd voorspelt! Gerard Ekdom en Anita Doth over muziek uit de jaren ’90De nineties waren natuurlijk het decennium van de Spice Girls en happy hardcore, maar ook Nederlandse artiesten deden het destijds heel goed. Gerard Ekdom gaat vanaf maandag terug naar de tijd van de flippo’s en de trainingspakken. De radio-dj presenteert dan namelijk de 90’s Top 510 op Radio 10. Vanavond bij Op1 bespreken we met Ekdom én Anita Doth van het house-duo 2 Unlimited, het geheim van muziek uit de jaren negentig. Jitse Groen van Thuisbezorgd sluit historische megadeal in de VSJitse Groen bedacht ooit op zijn zolderkamer het concept van Thuisbezorgd en vanmiddag sloot hij met zijn bedrijf één van de grootste Nederlandse deals in de Verenigde Staten ooit. De deal is historisch, want maar enkele keren betaalde een Nederlands bedrijf zoveel geld om een Amerikaanse concurrent te kopen. Vanavond bij Op1 vertelt Jitse Groen er alles over. Debby Gerritsen en Claudia Dictus over seksueel misbruik onder studentenEén op de tien vrouwelijke studenten wordt in haar studententijd verkracht. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim duizend studenten, in opdracht van Amnesty International. D66 en CDA willen meer inzicht in de verkrachtingscijfers. Slachtoffers doen vaak geen aangifte, terwijl het aantal meldingen van verkrachting juist toeneemt. Claudia Dictus was 18 en net student toen zij verkracht werd. Ze geeft nu trainingen aan leraren en adviseurs op universiteiten. VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen vindt dat de drempel om aangifte te doen omlaag moet, zelf besloot zij uiteindelijk geen aangifte te doen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

Wolter Kroes, Greg de Jong, Gert en Danny kunnen niet wachten tot het EK
Morgen is het dan eindelijk zo ver: de start van het EK. Voor veel Nederlanders is het een prachtige maand. Zo bezocht Gert al 315 wedstrijden van het Nederlands elftal en mag Danny zijn straat in Den Haag de mooiste Oranjestraat van Nederland noemen. Voor Greg de Jong zijn het hoogtijdagen. Zijn feestartikelengroothandel levert alles dat met oranje te maken heeft. En dat het prima is voor zanger Wolter Kroes dat we er eindelijk weer bij zijn, weten we natuurlijk allemaal! Hij heeft een nieuwe versie van zijn hit Viva Hollandia uitgebracht. En als klap op de vuurpijl een heuse alpEKa, die de uitslag van de eerste wedstrijd voorspelt!

Gerard Ekdom en Anita Doth over muziek uit de jaren ’90
De nineties waren natuurlijk het decennium van de Spice Girls en happy hardcore, maar ook Nederlandse artiesten deden het destijds heel goed. Gerard Ekdom gaat vanaf maandag terug naar de tijd van de flippo’s en de trainingspakken. De radio-dj presenteert dan namelijk de 90’s Top 510 op Radio 10. Vanavond bij Op1 bespreken we met Ekdom én Anita Doth van het house-duo 2 Unlimited, het geheim van muziek uit de jaren negentig.

Jitse Groen van Thuisbezorgd sluit historische megadeal in de VS
Jitse Groen bedacht ooit op zijn zolderkamer het concept van Thuisbezorgd en vanmiddag sloot hij met zijn bedrijf één van de grootste Nederlandse deals in de Verenigde Staten ooit. De deal is historisch, want maar enkele keren betaalde een Nederlands bedrijf zoveel geld om een Amerikaanse concurrent te kopen. Vanavond bij Op1 vertelt Jitse Groen er alles over.

Debby Gerritsen en Claudia Dictus over seksueel misbruik onder studenten
Eén op de tien vrouwelijke studenten wordt in haar studententijd verkracht. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim duizend studenten, in opdracht van Amnesty International. D66 en CDA willen meer inzicht in de verkrachtingscijfers. Slachtoffers doen vaak geen aangifte, terwijl het aantal meldingen van verkrachting juist toeneemt. Claudia Dictus was 18 en net student toen zij verkracht werd. Ze geeft nu trainingen aan leraren en adviseurs op universiteiten. VIVA-hoofdredacteur Debby Gerritsen vindt dat de drempel om aangifte te doen omlaag moet, zelf besloot zij uiteindelijk geen aangifte te doen. Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's


Op1 TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier