Op1: Ruben Brouwer en Michiel Veenstra over protestmars evenementensector gemist? | Gids.tv

Op1: Ruben Brouwer en Michiel Veenstra over protestmars evenementensector gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2021-08-20 22:50:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Ruben Brouwer en Michiel Veenstra over protestmars evenementensector Seizoen 2 - Aflevering 172 van 255 - BNNVARA/EO/MAX/WNL Willem van de Put en Natalie Righton over de blik op de Taliban. * Manoushka Zeegelaar Breeveld over genderneutraliteit Gouden Kalveren. * Arash Sherzai (14) was op familiebezoek in Kabul toen de Taliban optrok. * Jasper Goossen, Ruben Brouwer, Michiel Veenstra en Casper Starreveld over protestmars 'Unmute Us!'. * Karen Soeters en Thierry Duval maken zich zorgen over aangeschafte puppy's tijdens lockdown.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Vanavond in de uitzending.

  • Tijdens de lockdown verlangden veel mensen naar gezelschap, met een levendige handel in puppy’s tot gevolg: er werden maar liefst 400.000 nieuwe hondjes aangeschaft. Er gaat volgens Karen Soeters van House of Animals echter een schimmige wereld schuil achter deze puppyhandel, veel hondjes worden in Oost-Europa geboren onder erbarmelijke omstandigheden. Bovendien maakte corona hondentraining een stuk moeilijker. De gevolgen daarvan ondervindt hondentrainer Thierry Duval dagelijks: hij draait overuren. Duval en Soeters zijn vanavond te gast bij Op1.
  • De evenementenbranche is hard geraakt door de coronamaatregelen en voor de sector is de maat nu vol. Daarom wordt morgen in zes Nederlandse steden de protestmars’ Unmute Us!’ gelopen. Bij deze demonstratie uiten meer dan 1.000 aangesloten partijen, dj’s en artiesten hun onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen. Onder andere initiatiefnemer en eigenaar van Apenkooi Events Jasper Goossen, MOJO-baas Ruben Brouwer, radio-dj Michiel Veenstra en Casper Starreveld van Kensington lopen mee. Vanavond zijn ze te gast bij Op1.
  • De Gouden Kalveren voor de Beste Mannelijke en Beste Vrouwelijke hoofd- en bijrol gaan verdwijnen. Het Nederlands Film Festival voegt de belangrijkste filmprijzen van het land samen tot genderneutrale categorieën. Zo wil de directie meebewegen met de tijd en de nadruk leggen op prestaties, ongeacht gender. Er is begrip, maar ook veel kritiek in de filmbranche. We bespreken het vanavond met Manoushka Zeegelaar Breeveld, voorzitter van de acteur belangenorganisatie ACT.
  • We kijken met een te westerse blik naar de Taliban, aldus Willem van de Put. Als oud-directeur van de hulporganisatie HealthNet TPO heeft hij regelmatig moeten samenwerken met de extreem-islamitische organisatie en volgens hem zijn we te negatief. Oud-correspondente Natalie Righton woonde drie jaar in Afghanistan en begrijpt de angst van Afghanen voor de Taliban juist heel goed. Vanavond bij Op1 gaan ze het gesprek aan.
  • De Nederlandse Arash Sherzai (14) was op familiebezoek in Afghanistan toen hij werd overvallen door de snelle opmars van de Taliban. Woensdagnacht kon hij eindelijk met een evacuatievliegtuig worden opgehaald. Vanavond is hij samen met zijn moeder te gast bij Op1 en vertelt hij hoe hij de chaos in Kabul heeft ervaren.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's


Op1 TV-Nieuws