Op1: o.a. Ed Nijpels over de terugkeer van Pieter Omtzigt gemist? | Gids.tv

Op1: o.a. Ed Nijpels over de terugkeer van Pieter Omtzigt gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2021-09-15 22:25:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: o.a. Ed Nijpels over de terugkeer van Pieter Omtzigt Seizoen 2 - Aflevering 192 van 255 - BNNVARA/EO/MAX/WNL De 80-jarige Lous Steenhuis-Hoepelman wil met Urker jongeren in gesprek die in nazi-achtige uniformen over straat gingen. * Sophie van Leeuwen en Ed Nijpels over de hectische dag in politiek Den Haag * Barbara Wegelin, Sahar Shirzad en Mart de Kruif over de situatie in Afghanistan en het debat in de Tweede Kamer. * Mylou Frencken en Jos Wienen over de try-out van Theo Maassen in een volle zaal. * Wetenschapsjournalist Govert Schilling gaat op zoek naar de oorsprong van de mens.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

De gasten in Op1 van woensdag 15 september:

  • Signaal na signaal is door het kabinet genegeerd in de maanden naar aanloop van de evacuatie van Kabul. Vandaag debatteert de Tweede Kamer hierover. Er ging een hoop mis, aldus oud-militair Mart de Kruif en asieladvocaat Barbara Wegelin. Zij staat in contact met gezinnen die vastzitten in Afghanistan. De Afghaans Nederlandse juriste Sahar Shirzad pleit in haar petitie dat Afghanistan eindelijk als een onveilig land wordt erkend.
  • Een drukke dag in politiek Den Haag: Pieter Omtzigt keerde als eenmansfractie terug in de Tweede Kamer en trok meteen van leer tegen de bestuurscultuur. Ook maakte informateur Remkes bekend dit weekend met de VVD, D66 en het CDA te praten over een minderheidskabinet. Politiek journalisten Sophie van Leeuwen en Thijs Broer en oud VVD-politicus Ed Nijpels bespreken vanavond bij Op1 de laatste politieke ontwikkelingen.
  • Directeur van het Haarlemse Theater de Liefde Mylou Frencken is vastbesloten: de try-out van cabaretier Theo Maassen gaat morgen hoe dan ook door in een bomvolle theaterzaal. Ondertussen laat burgemeester Jos Wienen weten ‘handhavend op te gaan treden’ bij het theater morgen. Vanavond bij Op1 gaan Frencken en Wienen met elkaar in discussie.
  • Stammen wij eigenlijk wel af van chimpansees en gaan mensen daadwerkelijk veranderen in robots? In zijn nieuwe televisieprogramma Govert naar de oorsprong van de mens probeert wetenschapsjournalist Govert Schilling misverstanden over de mensheid op te lossen.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws