Op1: Tineke de Nooij over documentaire ‘Jomanda: Lady of the Light' gemist? | Gids.tv

Op1: Tineke de Nooij over documentaire ‘Jomanda: Lady of the Light' gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2021-10-27 22:32:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Tineke de Nooij over documentaire ‘Jomanda: Lady of the Light' Seizoen 2 - Aflevering 222 van 255 - BNNVARA/EO/MAX/WNL Joost Vullings en Philip Huff over politiek en de vaccinatie-tweedeling. * Theo Frijn, Jesse Marlet en Gabriël Scharis mochten vandaag lunchen met de koning en koningin. * Tineke de Nooij ging voor een nieuwe documentaireserie op zoek naar haar lang verloren vriendin Jomanda. * CEO's David Knibbe, Hanneke Faber en Frans van Houten eisen meer klimaatactie. * Jan Dirk van den Burg, Kenneth van Veen en Anne Geene over de Fotoclub des Vaderlands.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 27 oktober

  • In de documentaireserie ‘Jomanda: Lady of the Light’ duikt Tineke de Nooij in de geschiedenis van het Nederlandse medium Jomanda, haar lang verloren vriendin. Zij zag zichzelf als schakel tussen hemel en aarde en gaf met paranormale krachten healings aan tienduizenden mensen. Ze was hét fenomeen van de jaren ’90, maar ontvluchtte ons land toen ze gelinkt werd aan de dood van actrice Sylvia Millecam. De Nooij ging op zoek naar haar vriendin en vond haar uiteindelijk in Canada. Vanavond bij Op1 vertelt de presentatrice hoe dat verliep.

  • De Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van den Burg is een echte ‘serial-klikker’. De afgelopen jaren legde hij ons kneuterige kikkerlandje vast in verschillende fotoseries, maar nu zijn ambtsperiode afloopt, is het tijd om het stokje door te geven. Met de ‘Fotoclub des Vaderlands’ hoopt hij zijn talent over te dragen aan een nieuwe generatie fotografen, waaronder brandweerman Kenneth van Veen en natuurfotograaf Anne Geene. Vanavond schuiven ze met zijn drieën aan bij Op1.

  • Aan de vooravond van de klimaattop in Glasgow trekken vandaag maar liefst negentig CEO’s wereldwijd aan de bel: ze eisen meer klimaatactie. Nooit eerder ondertekenden zoveel toplieden in het bedrijfsleven een brief aan onze wereldleiders. Onder hen ook David Knibbe van Nationale Nederlanden, Hanneke Faber van Unilever en Frans van Houten van Philips. Vanavond zijn ze te gast bij Op1.

  • Er mochten vandaag 26 uitblinkers lunchen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Zo ook Europees kampioen schoenreparatie Theo Frijn, wereldkampioen freestyle voetbal Jesse Marlet en de beste trouwfotograaf van de Benelux Gabriël Scharis. Vanavond vieren we hun talent bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's


Op1 TV-Nieuws