Op1: horecaondernemers trokken het niet meer na de persconferentie gemist? | Gids.tv

Op1: horecaondernemers trokken het niet meer na de persconferentie gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2021-12-21 22:50:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1 Seizoen 2 - BNNVARA/EO/MAX/WNL Thomas van Groningen over het coronadebat. * Robin Peeters probeert twijfelaars over te halen om een boosterprik te nemen. * Viroloog Anne Wensing heeft het laatste coronanieuws. * Huisarts Bart Meijman staat te trappelen om te helpen met boosteren. * Horecaondernemers Baukje Haarsma en Willem Adema trokken het niet meer na de persconferentie. * Erik Scherder vertelt hoe we gezond de lockdown doorkomen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond (21 december) aanschuiven bij Op1.

  • Sinds afgelopen weekend zijn alle binnensportlocaties gesloten en moeten de velden van sportverenigingen om vijf uur ’s middags leeg zijn. Dat terwijl sporten de weerstand verhoogd en bescherming zou kunnen bieden tegen het coronavirus. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de lockdown toch fit doorkomen? Dat bespreken we vanavond bij Op1 met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

  • De versiering stond, de kerstsfeer zat er goed in en de feestdagen waren volgepland. Niets zou een mooie kerst voor Baukje Haarsma en haar partner Willem Adema, eigenaars van Hotel en Grand Cafe “In de Brouwerij” in Leeuwarden, in de weg staan, maar het coronanoodlot sloeg toch weer toe. Na de persconferentie trokken ze het niet meer. Het duo brak in tranen uit. Trouwe bezoekers zijn inmiddels een actie gestart en vanavond vertellen Baukje en Willem bij Op1 hoe nu verder.

  • Iedere volwassene moet voor half januari een boosterprik aangeboden hebben gekregen. Dus staan veel huisartsen te trappelen om te helpen met prikken. Helaas merkt huisarts Bart Meijman dat ze daarbij vaak worden tegengewerkt door het ministerie. Vanavond vertelt hij bij Op1 waarom hij dat onbegrijpelijk vindt.

  • Afgelopen week daalde het aantal positieve coronatesten met maar liefst 19 procent en vandaag waren er voor het eerst in ruim zes weken minder dan 10.000 mensen positief. Reden voor positiviteit? Of gooit de gevreesde omikronvariant alsnog roet in het eten? Vanavond schuift viroloog Anne Wensing aan bij Op1 met het laatste coronanieuws.

  • De telefoon van Robin Peeters staat roodgloeiend. De internist beheert de Vaccinatie Twijfeltelefoon, voor mensen die twijfelen over een vaccinatie en kreeg na de speech van Van Dissel tientallen telefoontjes over het nut van boosteren. Vanavond bespreekt hij bij Op1 waarom veel mensen twijfelen over een derde prik en hoe hij die toch probeert over te halen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's


Op1 TV-Nieuws