Op1: Jildou van der Bijl (LINDA.) over signalen gedrag Ali B gemist? | Gids.tv

Op1: Jildou van der Bijl (LINDA.) over signalen gedrag Ali B gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-01-28 22:16:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Vrijdag presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1 van vrijdag 28 januari.

  • Vandaag werd bekend dat LINDA., het maandblad van Linda de Mol, al in 2020 signalen binnenkreeg van grensoverschrijdend gedrag van Voice-coach Ali B. Het blad sprak twee vrouwen, waarvan één zei door hem te zijn verkracht. Ze besloten de getuigenissen niet te publiceren én geen melding te maken bij The Voice. Waarom? We vragen het aan creatief directeur van LINDA.Jildou van der Bijl.

  • Een langere straf voor Jos B. Dat is de uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch in de zaak Nicky Verstappen. Eerder werd B. nog veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf, maar in het hoger beroep is dat 16 jaar geworden. B. is schuldig bevonden aan doodslag, ontuchtelijke handelingen, ontvoering en het bezit van kinderporno. Jos B. heeft aangegeven zich te verzetten tegen de veroordeling en gaat in cassatie. We bespreken de uitspraak bij Op1 met zijn advocaat Gerald Roethof en met L1-misdaadverslaggever Bas Dingemanse.

  • Zanger Neil Young is op eigen verzoek niet langer te horen op Spotify. Hij wilde dat de streamingsdienst de podcast van komiek Joe Rogan zou verwijderen omdat deze volgens hem desinformatie verspreidt. Young roept nu andere artiesten op zijn voorbeeld te volgen. Vandaag viel staatssecretaris Alexandra van Huffelen hem bij, ook zij vindt dat gebruikers die desinformatie verspreiden van het platform geweerd moeten worden. Maar wie bepaalt wat desinformatie is? En is die rol weggelegd voor Spotify? We bespreken het met ondernemer Ali Niknam.

  • Doen we het over vijftig jaar met robots of met een VR-bril op? Roanne van Voorst is een toekomstantropoloog en deed onderzoek naar wat ons in de slaapkamer te wachten staat. Tijdens haar ontdekkingsreis nam ze liefdespillen in en bezocht ze een robotbordeel. Over de toekomst van liefde en seks schreef ze het boek ‘Met z’n zessen in bed’. Samen met seksuoloog Marieke Dewitte bespreken we bij Op1 of we mee moeten gaan met de tijd of dat we ons vooral moeten blijven richten op traditionele monogame relatievormen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws