Op1: o.a. Gert-Jan Segers en Joost Vullings over Oekraïnedebat Tweede Kamer gemist? | Gids.tv

Op1: o.a. Gert-Jan Segers en Joost Vullings over Oekraïnedebat Tweede Kamer gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-02-28 22:48:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen van Op1 van maandag 28 februari

  • Dat de oorlog in Oekraïne economische gevolgen heeft, staat vast. Maar als dat de prijs voor vrijheid is, moeten we bereid zijn die met zijn allen te betalen. Dat zei premier Mark Rutte vandaag in een verklaring voorafgaand aan het Oekraïnedebat in de Tweede Kamer. ChristenUnie partijleider Gert-Jan Segers is het eens met Rutte en vindt dat we Rusland maximaal moeten isoleren. Vanavond bij Op1 bespreekt hij het debat samen met politiek verslaggever Joost Vullings.
  • Hoewel de Russische tanks inmiddels door de stad Berdjansk in het zuiden van Oekraïne rijden, weigert de familie van Natalia Saklakova te vluchten. Ze willen niet weg uit hun eigen stad. Iets wat Natalia kan begrijpen, maar haar wel machteloos laat voelen. Vanavond in Op1 vertelt ze meer over de benarde situatie van haar familie en komt oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen voor de laatste informatie uit Kiev.
  • Censuur en propaganda zijn belangrijke aanvalswapens van Vladimir Poetin. Op de Russische staatstelevisie zijn woorden als ‘oorlog’ verboden en wordt de mensen verteld dat Rusland op ‘vredesmissie’ in Oekraïne is. Maar hoe herken en bestrijd je desinformatie in een oorlog? Dat wordt vanavond besproken in Op1 met Nieuwsuur-journalist Rudy Bouma en Anastasia Gaasenbeek, die haar Russische vrienden voorziet van ‘echt’ nieuws.
  • Oud-directeur militaire inlichtingendienst Pieter Cobelens over de laatste ontwikkelingen in Oekraïne.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws