Op1: Jeroen Spitzenberger over zijn rol als Pim Fortuyn in de serie <em>Het jaar van Fortuyn</em> gemist? | Gids.tv

Op1: Jeroen Spitzenberger over zijn rol als Pim Fortuyn in de serie Het jaar van Fortuyn gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-03-22 22:37:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana.Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond (22 maart) aanschuiven bij Op1.

  • In de serie Het jaar van Fortuyn duikt acteur Jeroen Spitzenberger in de huid van de flamboyante politicus Pim Fortuyn. De serie gaat terug naar de jaren 2001 en 2002: Ad Melkert lijkt de PvdA naar een verkiezingsoverwinning te dirigeren, maar dan duikt Fortuyn op. Journalist Wouke van Scherrenburg volgde Fortuyn destijds op de voet en was één van de weinigen die hem op de kast kreeg, iets wat haar een rol in de serie heeft opgeleverd. Vanavond schuift ze samen met Spitzenberger en regisseur Michiel van Jaarsveld aan bij Op1.

  • Hoe is het om verslaggever te zijn in oorlogstijd? NOS-verslaggever Kysia Hekster reisde afgelopen maand af naar Oekraïne om vanuit Lviv verslag te doen van de situatie ter plekke. Rusland correspondent Iris de Graaf vertrok juist weer uit Moskou: de werkomstandigheden werden te onzeker. Vanavond schuiven ze beide aan bij Op1 en doen ze hun verhaal.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws