Op1: Twan Huys maakte documentaire <em>Ankie: de olympische weduwe</em> gemist? | Gids.tv

Op1: Twan Huys maakte documentaire Ankie: de olympische weduwe gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-09-02 22:22:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 2 september.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 2 september

  • Vijftig geleden verloor de Nederlandse Ankie Spritzer haar man bij de terreuraanslag op Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München. In de documentaire ‘Ankie: de olympische weduwe’ gaat ze op zoek naar antwoorden op vragen die ze al vijftig jaar heeft.Twan Huys stond Ankie bij in deze strijd voor erkenning en informatie en schuift vanavond aan.

  • Tennislegende Serena Williams speelt vannacht misschien wel haar laatste wedstrijd ooit in de derde ronde van het US Open. Voor velen is ze een icoon, zowel binnen als buiten het veld. Wat heeft de Amerikaanse superster betekent voor de sport? We praten met tenniscommentator Marcella Mesker over waarom Serena zoveel meer is dan een tennisser.

  • Het kabinet trekt ruim 15 miljard euro uit om de koopkrachtdaling te dempen. De rekening hiervan wordt deels door het bedrijfsleven betaald. Voorzitter van VNO-NCW Ingrid Thijssen en voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof voorzien dat veel bedrijven hierdoor in de problemen gaan komen. Ze schuiven vanavond aan bij Op1.

  • Het kan niemand ontgaan zijn: de treinstakingen van het NS-personeel de afgelopen weken. Dat staken van alle tijden is, laat directeur van Beeld & Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer vanavond zien. Hij dook in het archief en neemt de meest spraakmakende stakingsbeelden door de jaren heen mee.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws