Op1: André Rieu ontmoette Queen Elizabeth II gemist? | Gids.tv

Op1: André Rieu ontmoette Queen Elizabeth II gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-09-09 22:27:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?

Onderwerpen Op1 van vrijdag 9 september

  • In Nederland zijn ze een Marokkaan, terwijl ze in Marokko als kaaskop worden gezien. Daarom neemt presentator Sahil Amar Aïssa onder andere Yasmine, Aziz en Tarik in het nieuwe programma Poldermocro’s mee naar het geboorteland van hun ouders, op zoek naar hun identiteit. Vanavond schuiven ze aan bij Op1 om te vertellen over deze bijzondere reis.
  • Het is een publiek geheim dat de Britse koningin Elizabeth groot fan was van André Rieu. Hij componeerde een aantal jaar geleden zelfs een wals voor de vorstin. Over zijn ontmoeting met The Queen, zijn wereldtournee en de kerstconcerten die eraan zitten te komen vertelt de violist vanavond bij Op1.
  • Vandaag kwamen alle Europese energieministers in Brussel bij elkaar voor een spoedberaad over de energiecrisis. Welke opties liggen er op tafel om de energierekening betaalbaar te houden? Het wordt besproken met Europarlementariër Esther de Lange (CDA) en VVD-Kamerlid Silvio Erkens.Arend Kisteman van de branchevereniging voor bakkers hoopt dat maatregelen snel komen.
  • Hoe zijn de meeste Britten voor het eerst wakker geworden zonder Queen Elizabeth? VK-correspondent Lia van Bekhoven over de eerste speech van Koning Charles: weet hij de Britten te verenigen? Eppo van Nispen tot Sevenaer neemt unieke beelden van de staatsbezoeken over en weer mee.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws