Op1: Ernst Daniël Smid over zijn risicovolle operatie gemist? | Gids.tv

Op1: Ernst Daniël Smid over zijn risicovolle operatie gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-09-28 22:47:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 28 september.

  • Het lijkt wel of we van de ene in de andere crisis vallen. Maar hebben we nu echt zoveel meer crises dan vroeger? Of kunnen we gewoon niet meer omgaan met tegenslagen? Hoogleraar internationale en politieke geschiedenis Beatrice de Graaf buigt zich in een essay over deze vraag en vertelt erover, vanavond bij Op1.

  • In zijn strijd tegen Parkinson onderging Ernst Daniël Smid deze zomer een zeer risicovolle operatie. Elektroden die in zijn hersenen geplaatst werden, moesten ervoor zorgen dat hij minder ging trillen. Vanavond vertelt de zanger samen met neurochirurg Saman Vinke en zijn dochter Coosje over de riskante ingreep en de resultaten daarvan.

  • De uitslagen van de schijnreferenda in Oekraïne maken de weg vrij voor illegale annexatie door Rusland. Wat wordt de volgende stap van Poetin? We vragen het hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk.

  • Energiemaatschappijen Eneco, Greenchoice en Essent gaan per 1 oktober een forse tariefverhoging doorvoeren. Daarmee negeren ze de wet, die zegt dat hun klanten minimaal dertig dagen voor de verhoging geïnformeerd hadden moeten zijn. VVD-Kamerlid Silvio Erkens is woedend en eist een spoedhoorzitting met de CEO’s van de drie bedrijven. Hij schuift vanavond aan samen met MAX-ombudsman Jeanine Janssen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws