Op1: Nasrdin Dchar over nieuwe serie Het gouden uur gemist? | Gids.tv

Op1: Nasrdin Dchar over nieuwe serie Het gouden uur gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-10-21 22:25:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Aanstaande zondag (23 oktober) gaat de nieuwe Nederlandse thrillerserie Het gouden uur van start. Deze serie vertelt het verhaal van de nasleep van een terroristische aanslag in ons land. Acteur Nasrdin Dchar schrijver Simon de Waal zijn te gast in Op1 om over de serie te vertellen. Wie schuiven er nog meer aan?

De gasten in Op1 - vrijdag 21 oktober

  • Door de aanvaring tussen een veerboot en een watertaxi tussen Terschelling en Vlieland zijn twee mensen omgekomen en zijn nog twee mensen vermist, waaronder een twaalfjarig kind. Omrop Fryslân verslaggever Lennard Geerts was er de hele dag bij en vertelt.
  • Zelensky waarschuwt voor een historische ramp, als Poetin daadwerkelijk de dam bij Cherson opblaast. We bespreken het risico met Mart de Kruif. Doorgewinterde oorlogsverslaggever Hans-Jaap Melissen vertelt waarom dit een van de meest heftige oorlogen is die hij heeft meegemaakt.
  • Het kabinet slaagt er niet in om een wet rond te krijgen waarmee asielzoekers over het land verdeeld kunnen worden. Wat zijn de gevolgen voor Nederland dat staatssecretaris Van der Burg voor de tweede keer zijn ‘spreidingswet’ moet uitstellen? Thomas van Groningen duidt het.
  • Wat gebeurt er nadat er een bloedige aanslag is gepleegd? Na een oorverdovende stilte volgt vaak paniek en angst voor een tweede klap. De nieuwe serie Het gouden uur, met onder anderen Nasrdin Dchar, volgt daders, slachtoffers en hulpdiensten in het eerste uur. Het uur dat het beste en slechtste in mensen naar boven brengt. De acteur schuift samen met scenarioschrijver Simon de Waal aan bij Op1.
  • De toekomst van olympisch boksen staat op losse schroeven: de sport ontbreekt op het programma van de Olympische Spelen in 2028. Het Internationaal Olympisch Comité zit met de discipline in de maag, nadat de uitslag van elf partijen was gemanipuleerd.Remy Bonjasky en Nouchka Fontijn willen de sport op de Spelen houden en schuiven aan samen met Cor van der Geest, die juist zijn vraagtekens heeft bij de sport.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws