Op1: <em>Willemijn Aerdts</em> over de <em>illegale Chinese politiebureaus</em> in Nederland gemist? | Gids.tv

Op1: Willemijn Aerdts over de illegale Chinese politiebureaus in Nederland gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-10-27 22:46:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 27 oktober

  • China zou landgenoten in Nederland intimideren en controleren vanuit illegale politiebureaus in Rotterdam en Amsterdam. Wat kan de overheid hier tegen doen? Expert inlichtingen en veiligheidsdiensten Willemijn Aerdts schuift aan samen met de Oeigoerse Nederlander Alerk Ablikim. Hij zegt al langere tijd gevolgd te worden door dit soort bureaus.

  • Boodschappen doen met een CO2-budget, overheidscamera’s die je altijd en overal in de gaten houden, en onrust door een grote sociale ongelijkheid.Leon de Winter beschrijft in zijn nieuwe boek ‘Het lied van Europa’ het Nederland van 2040. Zoals het zou kúnnen lopen als we niet oppassen. Een roman, die tijdens het schrijven steeds meer op de werkelijkheid ging lijken. Vanavond vertelt De Winter erover in Op1.

  • Elon Musk verwacht morgen de overname van Twitter af te ronden. De multimiljardair vindt dat iedereen ongeremd zijn verhaal moet kunnen doen op het internet. VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski ziet een risico voor de echte wereld en wil juist dat burgemeesters eerder in kunnen grijpen bij online opruiingen.

  • Met 1,2 miljoen volgers op Twitter is de 30-jarige Illia Ponomarenko de belangrijkste journalist in Oekraïne. Na maanden van werken aan de frontlinie is de oorlogsverslaggever nu even in Nederland. In Op1 vertelt Ponomarenko waarom Poetin gestopt moet worden, voordat we hem zelf tegenkomen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws