Op1: Kapteijns en Van Drunen over opvang van asielzoekers door gemeenten gemist? | Gids.tv

Op1: Kapteijns en Van Drunen over opvang van asielzoekers door gemeenten gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-11-07 22:14:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Natasja Gibbs en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 7 november.

  • Na maanden van onderhandelingen leek er eindelijk een nieuwe asielwet op komst, maar de VVD-fractie gaat nog niet akkoord. COA-bestuurslid Joeri Kapteijns slaat alarm, want er zijn (nog steeds) veel te weinig plekken voor de opvang van jonge asielzoekers en daar ligt een grote verantwoordelijkheid voor gemeenten. Hij schuift vanavond aan met Arjen van Drunen, wethouder Wonen in Breda. Hij vertelt over zijn stad, waar de opvang van jonge asielzoekers wél goed verloopt.

  • In het verdeelde Amerika gaan morgen miljoenen mensen naar de stembus voor de tussentijdse verkiezingen. Deze midterms zijn allesbepalend voor de komende twee jaar van president Joe Biden. Behouden de Democraten genoeg zetels in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat? We praten erover met Amerikadeskundigen Raymond Mens en Kirsten Verdel.

  • De vrijheid van wetenschappers staat onder druk. Sinds de coronacrisis krijgen academici, zoals Marjan Olfers, namelijk steeds meer te maken met bedreigingen. Dat moet stoppen, pleit Robbert Dijkgraaf. Daarom heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een nieuw meldpunt opgericht. Vanavond in Op1 vertellen ze erover.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws