Donderdag in <em>Op1</em>: <em>Alexander Klöpping</em> over kunstmatige intelligentie gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Alexander Klöpping over kunstmatige intelligentie gemist?
Amusement

NPO 1
2022-12-01 22:43:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 1 december.

Onderwerpen Op1 van donderdag 1 december

  • Vol verwondering keek Alexander Klöpping naar een robot die binnen een paar seconden een opiniestuk, een liedje of deze toch wat opmerkelijke aankondigingstekst voor je schrijft:

We zijn verheugd om aan te kondigen dat techjournalist Alexander Klöpping bij ons zal zijn voor een exclusief interview over OpenAI en een AI-gebaseerde tekstbot! Wees gerust, hij is geen robot die je moet temmen!

Twee maanden geleden begon Piet Adema als Landbouwminister. Hij moest doen wat zijn voorganger Henk Staghouwer niet lukte: boeren weer perspectief bieden in stikstofcrisis. Hoe gaat dat twee maanden later? Hij schuift aan samen met politiek verslaggever Thomas van Groningen.

  • Vier mannen vluchtten uit Zimbabwe met nul kennis van wijn. Toch vormden ze een aantal jaar later een team op het wereldkampioenschap wijnproeven. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deelnemer Pardon Taguzu en wijnboer Ilja Gort vertellen vanavond over dit bijzondere verhaal.

  • Een 31-jarige tbs’er die ontsnapte tijdens begeleid verlof heeft een vrouw neergestoken in Soest. Het is het tweede incident in een maand tijd waar tbs-patiënten bij betrokken zijn. Voorzitter van TBS Nederland Hyacinthe van Bussel legt uit hoe dit soort incidenten kunnen gebeuren. TBS-advocaat Jan-Jesse Lieftink vindt ons tbs-stelsel onhoudbaar worden.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws