Maandag in <em>Op1</em>: kunnen we de schaatsen weer uit het vet halen? gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: kunnen we de schaatsen weer uit het vet halen? gemist?
Amusement

NPO 1
2022-12-12 22:15:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 12 december.

Onderwerpen Op1 van maandag 12 december

  • De temperaturen dalen en dus worden de dikke truien, handschoenen en de sjaals weer uit de kast getrokken. Maar kunnen ook de schaatsen weer uit het vet gehaald worden? Hoofd Sectie Natuurijs van de KNSB Rieks Poelman staat te popelen en vertelt vanavond in Op1 samen met weervrouw Marjon de Hond of we snel een rondje kunnen maken over het ijs.

  • Gemeenten in Zuid-Limburg lopen het grootste risico om in de greep te komen van georganiseerde misdaad, blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. Wat moet er veranderen? We bespreken het met de Limburgse gouverneur Emile Roemer, die zich hierover grote zorgen maakt.

  • Ruimteschip Orion is nèt teruggekeerd van de maan, of de volgende maanlander wordt alweer afgeschoten. Wat leveren de missies op? En gaan er na 50 jaar weer astronauten naar de maan? We praten erover met astronaut André Kuipers en met documentairemaker Kelly Klingenberg.

  • De excuses voor het slavernijverleden moet aan een hele boel voorwaarden voldoen, als het aan meerdere actiegroepen ligt. Zo moet de coronaleningen van een miljard euro aan het Caribisch worden kwijtgescholden. Is dat terecht en gaat het kabinet aan de steeds verdergaande eisen tegemoet komen? We bespreken het in Op1 met D66-raadslid in Rotterdam Joan Nunnely, historicus Coen de Jong en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws