Op1: Saskia Belleman over strafeis advocaat Youssef T. gemist? | Gids.tv

Op1: Saskia Belleman over strafeis advocaat Youssef T. gemist?
Amusement

NPO 1
2022-12-16 22:14:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Onderwerpen Op1 van vrijdag 16 december

  • Het Openbaar Ministerie eist zeven jaar cel tegen Youssef T., de neef en ex-advocaat van Ridouan Taghi, voor het doorspelen van informatie. Hoe is het OM tot deze eis gekomen? En wat kon de verdediging daar tegenin brengen? Rechtbankverslaggever Saskia Belleman praat je vanavond bij.
  • Actievoerders in Iran protesteren vandaag precies drie maanden voor vrouwenrechten en meer vrijheid. De regering wil van geen wijken weten en probeert de demonstraties met openbare executies en lange celstraffen hard de kop in te drukken. De Nederlands-Iraanse Matin Abbasi en Beri Shalmashi hebben familie en vrienden in het land en maken zich grote zorgen.
  • Het is hét stadsziekenhuis van Amsterdam, waar alle culturen van de grote stad elkaar ontmoeten: het OLVG. Twee jaar lang volgde documentairemaker Coen Verbraak het reilen en zeilen van diverse medewerkers. Vanavond vertelt hij erover samen met kinderarts Felix Kreier en verloskundige Tiba Spaapen.
    Om licht te brengen in het leven van 100.000 vergeten kinderen, zamelt 3FM Serious Request dit jaar geld in voor stichting Het Vergeten Kind. Vanaf zondag draaien radio-dj Sophie Hijlkema en twee collega’s 24 uur per dag verzoekplaten voor geld, vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Sophie schuift aan bij Op1 met Jason Bhugwandass, die uit eigen ervaring weet wat de stichting voor kinderen kan betekenen.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws