Maandag in <em>Op1</em>: over de toekomst van Nederlandse ondernemers gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: over de toekomst van Nederlandse ondernemers gemist?
Amusement

NPO 1
2023-01-09 22:14:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 9 januari.

Onderwerpen Op1 van maandag 9 januari

  • Personeelstekort, vertragingen en uitgevallen treinen; voor treinreizigers was 2022 een rampjaar. Er vielen meer treinen uit dan een jaar eerder en op sommige dagen lag meer dan 10 procent van het treinverkeer plat. 2023 wordt volgens CEO van ProRail beter John Voppen niet veel beter. Vanavond vertelt hij bij Op1 waarom.

  • Boskalis, met 10.000 werknemers een van Nederlands grootste bedrijven, overweegt Nederland te verlaten. Een strengere wet maakt het ondernemen in Nederland voor hen complexer. Is ons vestigingsklimaat nog wel geschikt voor ondernemers? CEO van Koninklijke Van Wijhe Verf B.V.Marlies van Wijhe en voorzitter van VNO-NCW Ingrid Thijssen maken zich zorgen en vertellen erover bij Op1.

  • Noma in Denemarken, het beste restaurant ter wereld, sluit na twintig jaar de deuren. De 16-urige werkdagen met een laag salaris en schreeuwende chef-koks om je heen, is niet meer vol te houden. Is het anno 2023 nog houdbaar om een toprestaurant te runnen? Chef-koks Ron Blaauw en Soenil Bahadoer reageren samen met culinair journalist Hiske Versprille in Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws