Dinsdag in <em>Op1</em>: <em>Natasja Froger</em> pleit voor afschaffing van de leeftijdsgrens van 18 jaar voor jeugdzorg gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: Natasja Froger pleit voor afschaffing van de leeftijdsgrens van 18 jaar voor jeugdzorg gemist?
Amusement

NPO 1
2023-01-24 22:40:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 24 januari.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 24 januari

  • Voor de meeste jongeren is het een feest als ze 18 jaar worden, maar voor uithuisgeplaatste jongeren zorgt het vooral voor stress en angst. Vaak staan ze van de ene op de andere dag op straat en weten ze niet waar ze nog terecht kunnen.Edino van Dorsten, een van de kinderen van Ruinerwold, en Natasja Froger pleiten voor afschaffing van de leeftijdsgrens van 18 jaar voor jeugdzorg. Vanavond in Op1 vertellen ze er over samen met adviseur jeugdzorg Nicoline den Ouden.

  • Boterbloemen, boomkikkers en zelfs een zeldzame bandheidelibel. In zes weken tijd toverde natuurfotograaf Ruurd Jelle van der Leij een braakliggend terrein om tot natuurparadijs en het landschap herstelde wonderbaarlijk. Samen met collega vogelaar Ruben Hein probeert hij dat nu op meer plekken voor elkaar te krijgen. Ze vertellen bij Op1 hoe dat gaat.

  • Mensen zonder zonnepalen betalen enkele tientjes per maand aan de energierekening van de buren met zonnepanelen. Het kabinet wil deze stimuleringsregeling afschaffen, maar GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger is daar tot verrassing van de coalitie niet voor. Vanavond schuift ze samen met energie-expert Remco de Boer aan bij Op1.

  • Nederlandse boeren dachten nog een jaar de tijd te hebben om aan nieuwe Europese mestregels te voldoen. Het blijken slechts vijf weken. Landbouwminister Adema werd half december al door Brussel teruggefloten, maar hield die informatie achter. Hoe nu verder? D66-Kamerlid Tjeerd de Groot en LTO-voorzitter Sjaak van der Tak schuiven aan bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws