Maandag in <em>Op1</em>: <em>Fons van Westerloo</em> over het misgelopen mediahuwelijk tussen RTL en Talpa gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Fons van Westerloo over het misgelopen mediahuwelijk tussen RTL en Talpa gemist?
Amusement

NPO 1
2023-01-30 22:49:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 30 januari.

Onderwerpen Op1 van maandag 30 januari

  • De megafusie van RTL en Talpa is van de baan. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt ziet te veel beren op de weg en steekt een stokje voor het mediahuwelijk. De gevolgen hiervan bespreken in Op1 met voormalig zenderbazen Fons van Westerloo en Tina Nijkamp.

  • Sportroutines, maaltijdschema’s en rekentrucs. TikTok staat vol met tips om ons leven naar een hoger plan te tillen, maar eenmaal aan het scrollen, zijn we niet meer van de app af te slaan. En dat heeft veel impact. Waarom is het scrollen zo verslavend en zijn er gevaren? Journalist Doortje Smithuijsen schuift aan met meester en TikTokker Jesper Hesseling, die vindt dat we social media moeten omarmen.

  • In de luwte is hij de nieuwe rijkste persoon van de wereld geworden: Bernard Arnault. Met bedrijven als Louis Vuitton, Dior en Hennessy verdiende hij een geschat vermogen van 184 miljard euro. Maar wie is hij nou eigenlijk? Europacorrespondent Stefan de Vries weet het, en praat ons in Op1 ook bij over de innige band tussen Macron en Rutte, die elkaar vandaag weer ontmoeten.

  • Nederland moet weer investeren in een eigen tankbataljon. Volgens SGP-Kamerlid Chris Stoffer is dat hard nodig om minder afhankelijk te worden van andere Europese landen. Nederland heeft momenteel geen enkele tank in eigendom, maar huurt er wel 18 van Duitsland. Hoe zinvol is het om tanks aan te schaffen? Stoffer schuift vanavond aan bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws