Maandag <em>Op1</em>: <em>Wesley Sneijder</em> over Giro555-actiedag gemist? | Gids.tv

Maandag Op1: Wesley Sneijder over Giro555-actiedag gemist?
Amusement

NPO 1
2023-02-13 22:50:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 13 februari.

Onderwerpen Op1 van maandag 13 februari

  • Het kabinet wil de vrije huursector aan banden leggen. Volgens vastgoedondernemer Maarten de Gruyter komen vooral kleine beleggers daardoor in de problemen, en komt de nieuwbouw stil te liggen. SP-kamerlid Sandra Beckerman is juist blij. Vanavond bij Op1 gaan ze met elkaar in debat.

  • Ferry Zandvliet overleefde de aanslag in de Bataclan in Parijs. Dit weekend ging hij samen met ‘kind van Ruinerwold’ Edino van Dorsten, met wie hij een podcast maakt over hoe je ondanks een vreselijk trauma toch alles uit het leven kan halen, voor het eerst terug naar de plek waar hij aan de dood ontsnapte. Vanavond zijn ze te gast bij Op1.

  • In aanloop naar de Giro555-actiedag van woensdag zijn er in het hele land acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.Wesley Sneijder en oud-voetballer Tarik Divarci hebben een actie opgezet om geld in te zamelen vanuit het betaalde voetbal. Over dit initiatief vertellen ze vanavond bij Op1. Ook bellen we met documentairemaker Geertjan Lassche, die in het rampgebied is.

Nu er bijna een jaar oorlog woedt op ons continent, is de noodzaak van een sterke defensie duidelijk geworden. Het kabinet investeert daarom miljarden extra, ook om de personeelstekorten en materieelproblemen aan te pakken. Maar is het wel genoeg, nu er morgen ook gesproken gaat worden over het verder verhogen van de NAVO-norm? We bespreken het met staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat. Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws