Dinsdag in <em>Op1</em>: <em>Charlotte Nijs</em> komt met een eerste zetelpeiling voor de Eerste Kamer gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: Charlotte Nijs komt met een eerste zetelpeiling voor de Eerste Kamer gemist?
Amusement

NPO 1
2023-02-14 22:33:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 14 februari.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 14 februari

  • Over precies een maand gaat Nederland naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023. Hoe staan de politieke partijen er voor? Presentator van het EenVandaag Opiniepanel Charlotte Nijs komt met een eerste zetelpeiling voor de Eerste Kamer. Wat zijn de grote verschuivingen?

  • Geen sollicitatie of kennismakingsgesprek, maar rechtstreeks naar stage. Als het aan Robbert Dijkgraaf ligt moeten mbo-scholen de mogelijkheid krijgen om eerstejaars studenten zelf te plaatsen bij werkgevers. Dat is een van de stappen die minister Dijkgraaf zet om stagediscriminatie te voorkomen en de kwaliteit van de stages te verbeteren. Dijkgraaf licht de plannen vanavond toe in Op1.

  • Vanaf vandaag staan twaalf IS-vrouwen voor de rechter op verdenking van terroristische misdrijven. Een van hen wordt ervan verdacht een jezidi-vrouw als slaaf te hebben gebruikt. Journalist Brenda Stoter Boscolo en Wahhab Hassoo van Stichting NL Helpt Yezidis waren bij de zitting en praten ons vanavond bij.

  • Jan Zwartendijk redde als consul in Litouwen duizenden Joden, maar werd berispt wegens misbruik van zijn functie. Nu, bijna vijftig jaar na zijn overlijden, wil de voltallige Tweede Kamer dat hij alsnog de hoogste koninklijke onderscheiding krijgt. Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, schrijver Jan Brokken en Arlette Liwer, wier grootvader werd gered, schuiven vanavond aan: wie was de ‘Nederlandse Oscar Schindler’?

  • Morgen komt Nederland in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Nieuwsuur-verslaggever Siebe Sietsma is net terug uit het rampgebied en zag dat hulp op locatie nog maar moeilijk op gang komt. In Op1 vertelt hij over de schrijnende situaties die hij aantrof en waarom hulp hard nodig is.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws