Maandag op <em>Op1</em>: <strong>Niko Koffeman</strong> over meer energie uit eigen bodem gemist? | Gids.tv

Maandag op Op1: Niko Koffeman over meer energie uit eigen bodem gemist?
Amusement

NPO 1
2023-02-20 22:52:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 20 februari.

Onderwerpen Op1 van maandag 20 februari

  • Meer gas uit de Noordzee en minder import uit landen als Rusland. Als het aan Silvio Erkens ligt, moeten we meer kiezen voor energie van eigen bodem. Ook als de import goedkoper is. Het VVD-Kamerlid diende vandaag een wetsvoorstel in en gaat vanavond in Op1 in debat met Eerste Kamerlid namens Partij voor de Dieren Niko Koffeman, die kritisch is op het voorstel.

  • Met nog een maand tot de Provinciale Staten Verkiezingen breken er spannende tijden aan voor twintigers Jaya (GroenLinks), Noah (CDA) en Luuk (BBB). Wat kunnen de drie politieke nieuwkomers na de verkiezingen voor elkaar krijgen? Het trio schuift aan samen met Juliette (VVD) die al langer meeloopt en weet dat er in de provincie niet altijd veel te halen is.

  • Wereldnieuws uit de wetenschap. Onderzoeker van het UMC Utrecht Anne Wensing was betrokken bij onderzoek in Duitsland en vertelt vanavond bij Op1 hoe een 53-jarige man van hiv is genezen.

  • Stom, dik of lelijk. Deze woorden kom je binnenkort niet meer tegen in de Engelstalige kinderboeken van Roald Dahl. De beroemde verhalen moeten minder aanstootgevend worden, en dus moeten er honderden woorden worden aangepast. En dat is bij veel schrijvers in het verkeerde keelgat geschoten. Is dat terecht? Cabaretier Thomas van Luyn en auteurs Herman Pleij en Steven Pont schuiven aan bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws