Maandag in <em>Op1</em>: <em>Thomas van Groningen</em> over TikTok als campagnemiddel gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Thomas van Groningen over TikTok als campagnemiddel gemist?
Amusement

NPO 1
2023-03-06 22:53:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 6 maart.

Onderwerpen Op1 van maandag 6 maart

  • Wie kan nog de weg vinden in de wildgroei aan coaches? FD-journalist Elfanie Toe Laer legt uit hoe het kan dat deze industrie zo exponentieel blijft groeien. Actrice Marian Mudder werd zo’n coach en maakt zich zorgen over de vele collega’s die een ‘quick fix’ beloven.Dannay Soto betaalde bakken met geld voor een businesscoach maar het leverde haar alleen schulden op.

  • Het Openbaar Ministerie en het NFI willen particuliere DNA-databanken gaan inzetten om vastgelopen strafzaken op te lossen. In Amerika zorgde de inzet van particuliere databanken voor doorpraten in honderden cold cases. Wat zijn de haken en ogen? We vragen het journalist Bram Endedijk, DNA-deskundige Lex Meulenbroek van het Nederlands Forensisch Instituut en forensisch officier van justitie Mirjam Warnaar.

  • De ene partij is voor een verbod, de andere partij maakt er gretig gebruik van als campagnemiddel: TikTok. Het sociaal medium ligt onder vuur omdat het niet genoeg doet om de verspreiding van desinformatie en haat tegen te gaan en het zou de privacyregels schenden. Moeten politici daarom stoppen met het gebruik van TikTok? We praten erover met journalist Doortje Smithuijsen en met politiek verslaggever Thomas van Groningen, met wie we ook het laatste campagnenieuws bespreken.

  • De twaalf D66-lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen maakten vandaag bekend niet in een coalitie te willen met BBB, JA21 en de PVV omdat zij anders denken over de stikstofaanpak. Is D66-partijleider Sigrid Kaag hier blij mee? En hoe denkt ze in de Eerste Kamer voldoende steun te krijgen voor de stikstofaanpak, nu bijna iedereen het kabinetsplan afwijst.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws