Donderdag in Op1: Kira Yarmysh over Russische oppositieleider Aleksej Navalny gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Kira Yarmysh over Russische oppositieleider Aleksej Navalny gemist?
Amusement

NPO 1
2023-03-30 22:49:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 30 maart.

Onderwerpen Op1 van donderdag 30 maart

  • Kira Yarmysh zat naast Aleksej Navalny toen hij werd vergiftigd in een vliegtuig en moest Rusland ontvluchten nadat ze opriep tot protesten tegen zijn arrestatie. De perschef, die nog altijd contact heeft met Navalny, vertelt vanavond bij Op1 hoe het met de oppositieleider gaat en wat er volgens haar moet veranderen. Ze schuift aan met NOS-verslaggever Kysia Hekster.

  • Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over de ambitieuze woningbouwplannen van Hugo de Jonge; hij wil tot en met 2030 900.000 nieuwe woningen bijbouwen. Maar is dat wel haalbaar nu we in een stikstofcrisis zitten? Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland, vindt dat de woonminister wat minder streng met de regels moet omgaan. Hij is vanavond te gast samen met de 25-jarige woningzoekende Frederieke, die het advies kreeg van een grappende minister De Jonge of ze al aan een rijke vriend gedacht had.

  • Een Amerikaanse journalist van The Wall Street Journal is opgepakt door de Russische geheime dienst op verdenking van spionage. Wat betekent dit voor buitenlandse journalisten in Rusland? We praten erover met Volkskrant-correspondent Tom Vennink, die in 2021 zelf Rusland uitgezet werd.

  • Hij is de man achter de meest iconische films van deze tijd: Quentin Tarantino. Dit weekend is de legendarische regisseur, misschien wel voor het laatst, in Nederland om zijn nieuwe boek te promoten. Filmjournalist RenĂ© Mioch ontmoette hem meermaals en schuift vanavond aan met zanger George Baker, die vertelt hoe Tarantino zijn leven voorgoed veranderde.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws