Woensdag in Op1: we eren Van Vliet met Youp van ’t Hek en Freek de Jonge gemist? | Gids.tv

Woensdag in Op1: we eren Van Vliet met Youp van ’t Hek en Freek de Jonge gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-26 22:10:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Woensdagavond presenteren Tijs van den Brink en Elles de Bruin de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 26 april.

Onderwerpen Op1 van woensdag 26 april

  • De dag voor Koningsdag is een bijzondere voor maar liefst 247 mensen uit de provincie Utrecht. Ze krijgen vandaag een lintje opgespeld voor hun bijzondere bijdrage aan de samenleving. Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma schuift aan over de lintjesregen en vertelt over haar recente bezoek aan Kiev, waar ze te gast was om na te denken over hoe Nederland kan bijdragen aan de wederopbouw van Oekraïense gemeenten.

  • Op 87-jarige leeftijd is vandaag Paul van Vliet overleden, sinds de jaren 70 een van ’s land bekendste cabaretiers. Met zijn teksten en komische types als Majoor Kees, had hij grote invloed op de cabaretwereld. In Op1 eren we Van Vliet met Youp van ’t Hek en Freek de Jonge.

  • Na jaren van uitgeven moet het kabinet nu voor het eerst bezuinigen, blijkt uit de Voorjaarsnota die deze week wordt gepresenteerd. Ook komt er een pakket aan klimaatmaatregelen, waaronder 600 miljoen euro voor elektrisch rijden. In Op1 bespreken we het met CEO van de ANWB Marga de Jager, Marjan Minnesma van Stichting Urgenda en politiek verslaggever Marleen de Rooy.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws