Maandag in Op1: Jaap Seidell over gevaarlijke detoxkuren voor je lichaam gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Jaap Seidell over gevaarlijke detoxkuren voor je lichaam gemist?
Amusement

NPO 1
2023-05-01 22:16:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 1 mei.

Onderwerpen Op1 van maandag 1 mei

  • Met darmspoelingen, warmwaterbaden of detoxkuren je lichaam reinigen van afval- en gifstoffen. De 37-jarige Denise Ermes deed zo’n kuur in Mexico, maar dat liep uit op een regelrechte ramp: ze belandde in coma. Marjan van Hessen, woordvoerder van de vrienden van Denise, haalde al 90.000 euro op voor de medische kosten in Mexico en hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell vertelt over de gevaren van detoxkuren.

  • De rivierkreeftenpopulatie in Nederland groeit explosief, en dat is problematisch. Deze exoot vertroebelt het water, vreet oevers weg en vernietigt vele plantjes en dieren. Maar vissen is niet toegestaan vanwege strikte regelgeving. Hoe kunnen we het rode gevaar onder controle krijgen? We bespreken het met VVD-Kamerlid Thom van Campen en Menno Bentveld.

  • Journalist Kasper Goethals interviewde mensenhandelaars uit Tunesië, waar een dodelijke migratieroute naar Europa ontstaat. Verdrinkende migranten? ‘Liggen we niet wakker van’, zo kreeg Goethals te horen. Hij schuift aan bij Op1 samen met Europarlementariër Malik Azmani, die hoopt een deal te kunnen sluiten met landen als Tunesië om migratie te stoppen.

  • Op 4 mei na afloop van de Dodenherdenking speelt Jacob Derwig de voorstelling ‘Waar wij voor strijden’ in theater Carré. De acteur verwondert zich over misbruik van het woord vrijheid door onder anderen coronademonstranten en complotdenkers. Hij vertelt er vanavond over in Op1 samen met Frits Barend, die zich zorgen maakt over toenemend antisemitisme.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws